Nagyobb ujjlenyomat-leolvasó, változatlan méretű ház

Állítólag a Samsung Galaxy S23 Ultra megtartja az idei modell formáját és méretét, de a képernyő alatti ujjlenyomat-leolvasó szenzor jóval nagyobb lesz.

Ugyan jövő januárig nem valószínű az S23 bemutatása, az Ultra a napokban egyre több pletyka tárgyává vált. Elsőként a telefon külsejét illetően vetődött fel az Ice Universe Twitteren, hogy változatlan formával, de 0,1 vagy 0,2 milliméterrel szélesebben jelenik majd meg az S23 Ultra. A telefon megtarthatja a 6,8 hüvelykes kijelzőt, a 8,9 milliméteres vastagságot és az 5000 milliamperórás akkumulátort, mellettük pedig természetesen az S Pen silóját is.

Ezek itt éppen az S22 Ultrák, de valószínűleg ugyanígy néznek majd ki az S23 Ultrák is.
Ezek itt éppen az S22 Ultrák, de valószínűleg ugyanígy néznek majd ki az S23 Ultrák is. (forrás: Samsung) [+]

A pletykák szerint azzal, hogy a Samsung Exynos lapka helyett a Snapdragon 8 Gen 2-höz nyúl majd változhat az ujjlenyomat-leolvasó is. A dél-koreai gyártó áttérhet a Qualcomm 3D Sonic Max szenzorára, amit az iQOO 9 Pro és a Vivo X80 Pro is használ, s amely jóval nagyobb felületen olvas a kijelző alatt, mint a Samsung aktuálisan használt, egy generációval régebbi 3D Sonic megoldása.

Akár két ujj egyidejű olvasására is képes a 3D Sonic Max.
Akár két ujj egyidejű olvasására is képes a 3D Sonic Max. (forrás: Android Police) [+]

Ahogy az már többször szóba került, az S23 Ultra főkameraként az Isocell HP2-es szenzort használhatja, egy 200 megapixeles kamerát, 0,6 mikronos pixelmérettel. A hátlapi kamerasziget egyébként vélhetően megtartja a már ismert széles, ultraszéles, 3X és 10X látószögeket, valamint segédszenzorokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés