Egyre csak gyűlnek az S23 Ultra kamerarészletei és cáfolatai

Van, aki rekordméretű szenzorra számít, Ice Universe viszont lehűti a kedélyeket.

A méreteket és kijelzőket tekintve állítólag jövőre marad minden a régiben, azaz a három Galaxy S23 lényegében ugyanakkora lesz, mint három idei elődje, viszont elég régóta emlegetik a csúcskiadás megapixel duplázását a hátlapi főkamera esetében. Az S22 Ultra 108 megapixeles főegysége sem volt semmi (de azért az alapmodellek 50 megapixelese is remek fotókat lőtt éjjel-nappal), viszont a még fejlettebb képpont-egyesítős trükkökért a Samsung jövőre 200 megapixeles szenzort pakolna elit készülékébe.

Bár egy Twitter-csatorna piacszinten hatalmasnak számító lapkával számol, azért ott a Xiaomi 12S Ultra, az Xperia Pro-I vagy az Aquos R7 1" jellegű szenzorral (itt írunk arról, hogy ez valójában miért nem jelent egyáltalán ekkora méretet), a gyakran pontos kéminformációt közlő Ice Universe 1/1,3"-en apróbb lapkával számol egy bejelentés előtt álló ISOCELL modult bevetve.

A 200 megapixeles Samsung szenzorok amúgy a teljes felbontás mellett 16:1-es (12,5 megapixel) és 4:1-es binningre is képesek (50 megapixel), és nem is a nagy képpontszám, hanem az egyesítéssel nyert extra részlet és dinamika a lényeg. Ice Universe 1/1,3"-esnél nagyobb lapka pedig már csak azért sem kerülhet az S23 Ultrába, mert a forma mellett a lencsekiosztás, így az ultraszéles és a két zoomkamera is hasonló méretű marad, így nincs hely jóval terebélyesebb főmodulnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés