Nagyjából mindent tudunk a OnePlus 10 Próról

Pedig a hivatalos premier valószínűleg 2022-ben lesz csak esedékes.

A BBK égisze alá tartozó OnePlus még mindig tudja tartani a különc okostelefon imázst, ami részben annak is köszönhető, hogy bár a termékkínálat az elmúlt években főleg lefelé bővült, a számokkal jelzett OnePlus modellek általában tudnak egyediséget és újdonságot mutatni, még ha a kezdeni "flagship killer" filozófiát már maguk mögött hagyták. A OnePlus 10 Pro lehet az egyik első csúcsmodell, amit 2022-ben mutatnak be, azonban túl sok fehér folt nem maradt a specifikációt illetően.


[+]

A készülék külsejéről már többször is kiszivárogtak fotók és renderek, az előlapot szinte teljesen kitöltő, 120 Hz-es frissítésű, QHD felbontású, 6,7 inches AMOLED panel eléggé biztos pontnak tűnik, ahogyan a Qualcomm 2022-es csúcslapkájának számító Snapdragon 898 is a repertoár része lesz. Nem marad el az IP-védelem, ugyanakkor tudták növelni az akkumulátor méretét 5000 mAh kapacitásúra, ráadásul az eddigi információk szerint 125 wattos töltési sebességre lesz alkalmas az újdonság, vagyis percek alatt fel lehet majd tölteni.

A hátsó kamerasziget kialakításáról már sok kép szivárgott ki, az oldalról felkanyarodó panelen a Hasselblad felirat fog majd virítani, ezzel együtt pedig a szenzorok képességei is figyelmet érdemelnek. A hírek szerint a főkamera 48 megapixelben alkot majd, az ultraszéles modul viszont 50 megapixeles lesz autofókusszal, ezek mellett pedig egy 3,3-szoros zoomra alkalmas, 8 megapixeles szenzorral együtt dolgozó telés lencsét találunk, tehát a korábbi modell monokróm szenzorától elbúcsúzhatunk. Az előlapon 32 megapixeles szelfikamerát fogunk találni továbbra is kameralyukba helyezve.

A OnePlus 10 Pro valószínűleg alapból is 12 GB RAM-ot kap, a belső tárhely mérete minimum 256 GB lesz UFS 3.1-es tárolóval, ugyanakkor viszont a bejelentés elsősorban a kínai piacot érinti majd a következő év elején, Európába minden bizonnyal márciusban érkezik az újdonság, némiképp a barcelonai Mobile World Congressre időzítve, ha ez most nem marad el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés