MWC 2024: Nagymama is lehetne a Blackview kagylótelefonja

Mert már a demó is szaggat. Mondjuk nem tésztát. A B-kategóriás kínai gyártóknál is elindult az összehajtható láz, de úgy tűnik, a kijelző után már nem maradt pénz optimalizálni a szoftvert.

Van annak valami keserű bája, amikor a kihelyezett demó készüléket kicsit megnyomkodja az ember a kiállításon, és elmegy a kedve már attól is, hogy tesztre bekérje a telefont. A Blackview standjánál ki volt rakva a Hero 10, a cég első összecsukható kijelzős telefonja, ami ránézésre tök okénak tűnik az 500 dolláros ajánlott áron. Van rajta két kamera, kis külső kijelző, nem vészesebb a hajlítási gyűrődés a belső kijelzőn, mint a kategóriaátlag, van rajta USB-C csatlakozó, és a kínai gyártóknál mostanság trendi műbőr hátlap is egész jól tapad.

BlackView Hero 10 zöld színbenBlackView Hero 10 zöld színbenBlackView Hero 10 zöld színben BlackView Hero 10 zöld színben [+]

A hardver lelke a MediaTek Helio G99, ami alapból nem ad okot arra, hogy leírjuk a telefont, láttunk már használható sebességű alsóbb polcos eszközt ezzel a szettel és a 12 GB RAM is bizakodásra ad okot. De a gyakorlatban az Android 13-as rendszer, amivel a telefont piacra tervezik dobni kicsit később idén tavasszal (!) olyan darabosan reagál a bevitt érintésekre, amilyet régen nem láttunk. Az alkalmazásváltó konkrétan akadt, csináltam róla egy videót, hagy élvezze más is ezt a darabot.

A telefon belső kijelzője 6,9 hüvelykes, felbontása pedig 1080 x 2560 pixel vagy 1188 x 2790 pixel, a telefon mellé kirakott specifikációs listán előbbi, a telefonon futó demón utóbbi adat volt elérhető. Hasonlóan kettős volt az akkumulátorra vonatkozó adat is, a telefon szerint 2630 mAh-s a telep, ami reálisnak tűnik, lévén elég apró a készülék, a papír szerint viszont 4000 mAh-t sikerült beleszuszakolni az összehajtható méretbe. A külső panel kör formájú, átlója 1,19 hüvelyk, ennek a papíron írt 390 x 390 pixeles felbontása reálisnak tűnik. A belső kamera a kirakott adatok szerint 32 megapixeles felbontású, a fedlapon pedig egy 108 megapixeles kamerát és egy 8 megapixeles segédszenzort találni LED segédfénnyel.

[+]

Azóta történt

Hirdetés