MWC 2023: Ez a legapróbb MWC-n bemutatott mobil

A 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt Oukitel K16-ra tényleg illik a maroktelefon kifejezés.

Az MWC első két napján lementek a nagy gyártók bejelentései, a harmadik napon így érdemes volt a hátsó pavilonokat tüzetesebben is megvizsgálni. Az egyik kiállító például pont az Oukitel volt arrafelé, szintén sencseni márka, mint a legtöbb kínai mobilgyártó, standjukon pedig ott volt az Oukitel K16, melyről kiderült, hogy most mutatkozott be és a következő hónapban kezdődik majd a forgalmazása. Európában is, mert van EU-n belüli raktára a cégnek.

Kezemben az Oukitel K16.
Kezemben az Oukitel K16. [+]

Az egyetlen dolog, amivel a K16 kitűnik a tömegből — vagy épp elveszik benne — az a mérete: 120,5 x 58,5 x 15,7 milliméter az eszköz. A 3,5 hüvelykes IPS LCD kijelző 720 x 1280 pixeles felbontású, nincs rajta semmiféle notch vagy lyuk, ugyanis méretes káva öleli körbe, ebben található a 8 MP-es előlapi kamera.


[+]

A hátlapon egy 48 MP-es autofókuszos kamerát találni, mellé LED villanó, és bőrszerű műanyag. A dizájn szerintem a Vertu készülékeiből és a Galaxy Miniből merítette az ihletet, megítélés szubjektív, szerintem kicsit túlzás, de például a Cubottól is láthattunk már hasonlót és az Oukitel korábbi modelljei sem visszahúzódó megjelenésükről voltak híresek.

[+]

Az Oukitel K16-ban ujjlenyomat-leolvasó nincsen, van viszont arcfelismerés és fizikai gomb is a kijelző alatt. Plusz adott az NFC mobilos fizetéshez, van 8 GB RAM és 128 GB tárhely, mellé pedig egy MediaTek Helio P60-as (MT6771) rendszerchip.

Oukitel K16 az iPhone 13 Mini mellett.
Oukitel K16 az iPhone 13 Mini mellett. [+]

Android 13-as rendszerrel kerül piacra a telefon, azt egyelőre megmondani nehéz lenne, hogy lát-e majd valaha is frissítést. Az akkumulátor 3050 mAh, ennek töltésére egy USB-C csatlakozó van alul, 10 wattot vesz fel a készülék hálózatról. Jack csatlakozó vagy egyéb nincsen, csupán három gomb a telefon oldalán a bekapcsoláshoz és a hangerő szabályzásához. Az árat egyelőre nem közölte a kínai cég, de a többi modelljük árazása alapján 200 eurós felső határral lehet számolni.

Előzmények

  • Strapabíró tabletet dob piacra az Oukitel

    Az RT3 egy kompakt, 8”-es táblagép Helio P22-vel és 140 dolláros induló árral.

  • Oukitel WP13 - lázba jössz tőle?

    Strapabíró, dual 5G támogatással bír, erős a hardvere, jól bírja az akksija és még olyan extrák is vannak benne, mint a kamerás pulzusmérés és az infrás hőmérő. Mi baj lehet? Mutatjuk!

  • Oukitel K10 - minek ide Paks II?

    11000 mAh-s telepével az Oukitel maratonistája világ körüli útra vihető, ám hiába a FullView kijelző vagy a négy kamera, most sem figyeltek oda a részletekre.

Hirdetés