MWC 2022: Három új gyerekórát hoz idén az Xplora

A norvég központú cég kifejezetten gyerekeknek szánt okosórákkal foglalkozik a magasabbra árazott szegmensben, de ez rengeteg szolgáltatással és funkcióval jár.

Hirdetés

Az Xplora órákat itthon is forgalmazzák, a cég legnépszerűbb modellje az X5 Play. A barcelonai kiállításon azonban már a 2022-es felhozatalt mutogatták, amely három tagot számlál majd 149, 199 és 249 eurós árfekvésben, tehát ez nem a filléres karperec kategóriája. Ez viszont azzal is jár, hogy az Xplora cuccokban általában Qualcomm chipset, normális kamera és kijelző is található, a mellékelt alkalmazás pedig nem csak valami összedobált felület, hanem egy alaposan átgondolt megoldás, ráadásul idén elindul talán nálunk is az Xplora Pay, ami gyakorlatilag egy Mastercard kártyákkal működő olyan fizetési megoldás, ahol a gyereknél nem is kell legyen pénz fizikailag, hogy ezt-azt meg tudjon vásárolni.

GO 3 és X6 Play
GO 3 és X6 Play [+]

Az Xplora órák mindegyikébe lehet tenni nanoSIM-et, de eSIM is van bennük, a cég illetékese, Rob szerint az értékesítés 70%-a szolgáltatón keresztül történik, a maradék 30%-ot adják el független boltokban, ahol inkább a legolcsóbb megoldás dominál. Az Xplora órák egyszerű kezelőfelülettel és nagyon alaposan paraméterezhető alkalmazással, valamint egy csomó gamifikációs megoldással rendelkeznek, az Xplora Pay képességekkel is felvértezett modelleknél pedig a szülő némi anyagi jellegű motivációt is használhat az egyenleget a távolból feltöltve, ha teljesülnek bizonyos célok.


[+]

Noha az ember azt gondolná, hogy a gyerekek számára ezek az órák túl nagyok, Rob szerint ezt csupán felnőttfejjel gondoljuk így, az Xplora rengeteg kutatást végez ügyfélelégedettségi szempontok alapján, de a felhasználók közül senki sem panaszkodott még az órák méretére. Ugyanakkor viszont fontos a strapabíróság (általában megvan az IP68-as védelem), a SIM-nek, az akkumulátornak, a GPS-nek, a kamerának és a hálózati megoldásoknak is helyet kell szorítani a készülékekben.

X6 Pro
X6 Pro [+]

A legolcsóbb megoldás az XGO3, amely 2 megapixeles kamerával kecsegtet, a GPS és a Bluetooth sem marad ki, hiszen a szülői alkalmazás elsődleges funkciója, hogy lássuk a gyermek tartózkodási helyét és kapcsolatba tudjunk vele lépni. Az akkumulátor 850 mAh-s, 2G, 3G és 4G adatkapcsolatra képes a készülék. Ez a modell májustól kapható. A jelenleg elérhető X5 Play utódja lesz szeptemberben az X6 Play, ahol a tervek szerint már 5 megapixeles kamerát, Qualcomm 2500-as chipsetet, 4 GB belső tárhelyet, magasabb felbontású, 360 x 400 pixeles kijelzőt is kapunk, a kínálat csúcsán pedig az X6 Pro áll majd novembertől pántba épített NFC-vel az érintés nélküli fizetésért, Qualcomm 4100-as chipsettel, 416 x 416 pixeles AMOLED kijelzővel és 5 megapixeles kamerával a fotókhoz és videós beszélgetésekhez. A két utóbbi termék paraméterei még valamelyest változhatnak a sorozatgyártás megkezdéséig, de a tudásszintet érdemben nem befolyásolják majd ezek, a külső kapcsán pedig a lekerekített, elegánsabb verzió mellett egy robusztusabb, szilikon karimával védett megoldás is versenyben van, a végleges formavilágról tehát még nincs döntés.

Azóta történt

Hirdetés