MWC 2021: Axon 30 Ultrát láttunk a ZTE standján

Ez a kínai gyártó csúcsmodellje, amiből semmi nem maradt ki, ennek megfelelően nem is olcsó, videós téren pedig van egy nagy trükkje.

Hirdetés

A ZTE is elsősorban a hálózati technológiáival demózik az MWC-n, a fókuszról árulkodik, az a tény, hogy míg az Axon 30 Ultra 5G is kipróbálható volt a helyszínen, a stand szélein lévő nagy molinók még az Axon 20-at mutogatták. Minket mindenesetre az áprilisban bemutatott, legújabb csúcsmodell érdekelt, amin ugyan erősen kínai-beütésű szoftveres háttér futott, első nyomkodásra mégsem okozott semmilyen csalódást, nagyon ügyesen összerakott csúcsmobilnak érződött.


[+]

Kezdjünk az alapoktól: formavilág tekintetében az új Axon igencsak emlékeztet például a becélzott konkurensekre, például a Samsung Galaxy Note20 Ultrára, de szerencsére nem csak formatervvel, minőséggel is sikerült a nagyok után menniük, és az a kijelző, ami az előlapon van, kifejezetten gyönyörűnek mondható. Megvannak a menő hívószavak, AMOLED, 1 milliárd megjelenített szín, 144 Hz, HDR10+, és a megtekintés élménye a valóságban is visszaigazolja a specifikációt, nem találtunk hibát a panelben, a Gorilla Glass 5 védelem pedig remélhetőleg jó ideig konzerválja a karcmentességet. 1080 x 2400 pixelt jelenít meg egyébként 20:9-es képaránnyal, az előlap 91,1%-át foglalja el a kijelző, fent középen apró kameralyuk töri meg a homogenitást, magába a kijelzőbe pedig egy optikai ujjlenyomat-olvasó is jutott.


[+]

Komolyan odatették a hardvert is, a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchip a jelenlegi androidos liga csúcstartói közé pakolja a teljesítményszintet, a processzor és a grafikus gyorsító ismert (1 x 2,84 GHz Kryo 680 & 3 x 2,42 GHz Kryo 680 & 4 x 1,80 GHz Kryo 680 + Adreno 660), a tárolópáros alaphangon 8/128 GB-os, de akár 16 GB RAM és 1 TB háttértár is kerülhet az Axon 30 Ultrába.


[+]

A hátlapi kameranégyes adja a ZTE csúcsmodelljének lényegi részét: az úgynevezett Trinity kamerarendszere három 64 megapixeles egységből áll, amit egy 8 megapixeles 5x periszkópos szenzor egészít ki. A kamerarendszer 13–123 mm egyenértékű fókusztávolságot fed le, a Sony IMX686 (f/1,6) és a 123 milliméteres fókusztávú zoom kamera pedig optikai stabilizálással (OIS) is rendelkezik.A 120 fokos ultraszéles szenzor szintén 64 megapixel 13 milliméteres fókusztávval és f/1,9 rekesszel, a harmadik 64 megapixeles egység pedig 35 milliméteres f/1,9 blendével.


[+]

Adott témát mindhárom kamerával egyszerre rögzíthetjük, mi ezt ki is próbáltuk, és valóban alaposan testre lehet szabni, hogy milyen kamerákkal, milyen elrendezésben rögzítsen az Axon. A szelfikamerán ellenben nem gondolkodtak sokat, egy szimpla, 16 megapixeles szenzor került a kameralyukba.


[+]

Adatkommunikációs téren is mindent tud az Axon 30 Ultra, amit egy mai csúcsmodell szokott, Wi-Fi-ről 802.11 a/b/g/n/ac/6e szabványokon beszélhetünk két csatornán, direct és hotspot támogatással, adott az 5G SA/NSA, a GPS-vevő (A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS) az NFC, a 3.1-es USB port (Type-C, OTG) és persze mindenféle szenzor is a bevettek közül. A beépített akkumulátor 4600 mAh kapacitású, gyorstölteni pedig 65 W teljesítménnyel lehet, Quick Charge 4+ és USB-PD 3.0 szabványokat támogat a kütyü. A fekete, fehér, kék és barna színekben elérhető mobil alapára körülbelül 750 euró, a 262 ezer forint körüli összeg így rosszabbul hangzik, mint amennyiért Kínában piacra dobták az eszközt, a csúcsváltozat pedig még ehhez képest is jelentős felárat jelent, bár ennek konkrét EU-s árát nem tudtuk meg a standon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés