MWC 2018: Moduláris okostok a Galaxy S9-hez

A Pepcom eseményén belefutottunk egy szokatlan tartozékba, az i-Blades moduláris készülékvédő okostokjaiba, amelyeknek Smartbaldes a nevük. A moduláris és az okos jelző is furcsa lehet egy kiegészítő kapcsán, a dologban mindenesetre van fantázia. A Galaxy S és Note szériákhoz elérhető tartozék elsősorban ugye egy tok, felülről csúsztatja bele a megerősített, MIL-SPEC 810G-516.6 ütésálló polikarbonát vázba a Samsung telefont az ember, az pedig védelmet nyújt a csupasz fémhez és üveghez képest.


[+]

Hátul, vezetékmentes formában ugyanakkor számos toldalék hozzácsapható a tartozékhoz, mondjuk egy 1800 mAh-s akkumulátor, ami a tok USB-C portján keresztül azonnal megkezdi tölteni a telefont. A Smartblades szériához saját applikáció is jár, és amint valamelyik toldalék rákerül, megjelenik a képernyőn a telefon és a kiegészítő akkumulátor töltöttsége, de a java csak most jön.


[+]

Az akkumulátortoldalék microSD foglalattal is rendelkezik, így megnövelve a belső és a kiterjesztett tárhelyet, az Enviro levegőtisztaságot ellenőrző szenzor pedig jelez, ha az illékony szerves vegyületek egészségtelen szintre kerülnek. A Galaxy Note8 mellé például 100 dollárért lehet a tokot és az akkumulátoros-tárhelyes toldalékot beszerezni 64 GB-os kártyával egyetemben, de a Galaxy S9 és az S9+ is megkapja a maga tartozékát az i-Blades-től, hasonló árral a kiegészítővel. Nagyobb, igazolványtartóval felvértezett tok is van, hátul hasonlóan csatlakoznak a toldalékok.


[+]

Eddig ez még mindig nem feltétlenül volna érdekes, az i-Blades ugyanakkor összefogott a THX-szel, és az Audio Smartblade elég izgalmasnak hangzik. A többféle méretben, árban és nyilván minőségben elérhető toldalékok beépített DAC-kal és erősítővel rendelkeznek, illetve 3,5 milliméteres audiokimenettel, a cél pedig a telefon fülesre menő hangminőségének és hangerejének jelentős megnövelése.


[+]

A prospektus szerint a THX-AAA technológia 20-40 decibellel kisebb a harmonikus és intermoduláris torzítással, illetve sztereó áthallással dolgozik. Az audiotartozékot ugyanúgy csak rá kell pattintani a tokra, amelyen egyébként elég stabilan ott is marad, noha a dolog nem túl esztétikus és természetesen megnő a több réteg ruházattal felvértezett okostelefon vastagsága is. Az árakra és a pontos specifikációkra később fog fény derülni- Fantázia mindenesetre van a dologban, és a gyártó munkatársa elárulta, hogy más típusú toldalékokkal is készülnek.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Előzmények

Hirdetés