MWC 2017: Kétkamerás telefonokkal jött az Archos is

Az Archos barcelonai standján Fred Balay, a cég regionális értékesítési vezetője várt, akivel sokat beszélgettünk arról, hogy a francia gyártó hogyan képzeli el a jövőjét és egyáltalán hova pozicionálja magát. Fred szerint az Archos nem akar nagy szereplő lenni, nem is tudna, hanem a nagy márkák árnyékában, de a nagyon olcsó kínai brandeknél jobb minőségben kínál megfizethető árú alternatívát azok számára, akik drágállják a csúcskészülékek árát. Az Archos persze Kínában gyártat (mint szinte mindenki), de saját mérnökeik vannak nem csak ott, hanem Franciaországban és Németországban is. Úgy gondolják, hogy Európára szeretnének fókuszálni, itt pedig minden országban szeretnének 2-5%-os piaci részesedést elérni. Nagy sikerként könyvelték el, hogy néhány nyugat-európai országban a szolgáltatói kínálatokba is bekerültek, viszont a magyar piaccal Fred nem elégedett, sokkal több olyan helyre szeretné eljuttatni a készülékeket, ahol a potenciális vásárlók azokat meg tudják nyomkodni, mert a cég abban hisz, hogy az anyaghasználat és az összeszerelési minőség meggyőző.


[+]

Az MWC-re két olyan telefont hoztak, amelyeknek a hátlapján két kamerát találunk. Az 50 Graphite kissé karcsú a maga 1 GB RAM-jával, az 55 Graphite viszont ennek dupláját nyújtja, a kijelző 5,5 hüvelykes, HD felbontású, a belső tárhely 16 GB méretű a chipset pedig a MediaTek MT6737. A telefon csak 7,8 mm vastag, a keret alumíniumból készült, a hátlap alá pedig 3000 mAh-s akkumulátor került.


[+]

A hátlapra tett két kamera 13 és 2 megapixeles felbontást nyújt, magyarán a másodlagos szenzor elsősorban mélységélességi feladatokat lát el. Ehhez nagyon hasonló megoldást láttunk nemrég a Doogee Shoot 1-en, ám annak képességei nem voltak túl meggyőzőek, mert bár a második lencse letakarásával valóban meg lehet találni a különbségeket a kétkamerás fotóhoz képest, de a háttér elmosását szoftveresen végzi a rendszer, az algoritmus azonban sokszor nem találja el jól, hogy mi van előtérben és mi nem. Az Archos telefonjain nagyon hasonló a kamerszoftver, egy dologban azonban mindenképpen többet tudnak, ugyanis itt lehetőség nyílik arra, hogy utólag állítsuk a fókuszt.


[+]

Az 55 Graphite rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, az előlapi kamera 5 megapixeles, a rendszer pedig az Android 7.0. Az Archosnál úgy nyilatkoztak, hogy fontos nekik, hogy hamar megérkezzenek majd a frissítések, de minden gyártó ezt mondja, ha erről kérdezzük. Információink szerint a nagyobbik készülék 55 ezer forintos bruttó áron kerülhet a hazai boltok polcaira.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Hirdetés