MWC 2017: Két érdekes telefont láttunk az uleFone-nál

Ahogy korábban írtuk, az uleFone nem csak a telefonokra, hanem a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt fektet a jövőben, melynek első fecskéje egy VR kamera lesz. Ettől persze még nem felejtettek el mobilokat piacra dobni, két készüléket be is mutattak sebtiben az idei MWC kiállításon. Az egyik Gemini Pro névre hallgat, ez az erősebbik modell, hiszen az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású panel mögött egy MediaTek Helio X27 (MT6797X) chipset lakozik, ami egy tízmagos processzort takar (ebből kettő Cortex-A72, nyolc pedig Cortex-A53).

uleFone Gemini Pro
uleFone Gemini Pro [+]

A hardveres felszereltséghez hozzátartozik a 4 gigabájtnyi rendszermemória, valamint a 64 gigabájtos adattároló, jó látni, hogy már a kisebb cégek sem aprózzák el a tárhely mennyiségét. A Gorilla Glass 3 által védett kijelző alá szerelték a home gombot, ami ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál, gyorsan felismeri az azonosítókat. A mobil 3680 milliamperórás akkumulátort kapott, amit USB Type-C csatlakozón keresztül lehet tölteni.

uleFone Gemini Pro
uleFone Gemini Pro [+]

A Gemini Pro érdekessége még a dupla kamerás rendszer hátul: két 13 megapixeles szenzorról beszélünk, bár ebből csak az egyik fotóz, a másik a mélységet méri, hogy akár utólag is lehessen változtatni a fókuszponton, külön szoftvert fejlesztettek erre. A szelfi fényképező is 13 megapixeles, szóval önkép során sem maradunk részletek nélkül. A készülék Android 7.0 operációs rendszert futtat, adatkommunikációs szempontból mindent tud, még a B20-as frekvenciával is jó kapcsolatot ápol.

A másik érdekesség a Power II, aminek neve nem a bivalyerős belsőre, hanem a rendkívül méretes, 6050 milliamperórás telepre utal, nem véletlen, hogy a standnál legalább két napos üzemidőt mondtak. Szerencsére azért a gépezet lelke sem tartozik a feledhető kategóriába, hiszen egy MediaTek MT6750T chipset került bele, a vele együttjáró 1,5 gigahertzes nyolcmagos processzorral együtt.

uleFone Porwer II
uleFone Porwer II [+]

A kijelző 5,5 inches, IPS panel, ami 1080 x 1920 pixelt jelenít meg. Ebbe a modellbe is 4 gigabájt RAM-ot és 64 gigabájtos tárolóegységet pakoltak, utóbbi bővíthető egészen plusz 256 gigabájtig. A phablet nem nélkülözi az előlapi ujjlenyomat-olvasót, a dual SIM képességet és a B20-as támogatást sem.

uleFone Porwer II
uleFone Porwer II [+]

A unibody fém készülékházba csomagolt Power II 8 illetve 13 megapixeles fényképezőkkel büszkélkedhet, jól néz ki, és a hatalmas telep ellenére bőven vékonyabb egy centiméternél. Egyelőre úgy tudjuk, hogy hivatalosan nem kerülnek forgalomba Magyarországon, de néhány európai országban azért a későbbiekben mindkét modell elérhetővé válik majd.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés