2018. január 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

MWC 2016: Roppant ígéretes az Archos Diamond 2 Plus

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Ugyan nem volt kiállítva, az Archos standjánál mindenesetre megtudtunk jó pár információt a Diamond 2 Plusról, amely a nyolcmagos rendszerchip, az ujjlenyomat-olvasó és a 4 gigabájt RAM mellé kedvező árat kapott.

A phablet népszerű kategória, de azért nem mindenki vállal be 6 hüvelykes képátlót, ezért az Archos a Diamond 2 Note mellett pár napja bemutatta a Diamond 2 Plust is, amely 5,5 hüvelykes IPS megjelenítőt kapott 1080 x 1920 pixeles felbontással és IPS technológiával. Közös a két eszközben a mutatós fémházas kivitel, és ha a Plus fogása is olyan jó lesz, mint a Note-é, az összeszerelésre és az ergonómiára sem lesz panasz, csak az egykezes használatról kell lemondani.


[+]

Térjünk át az árra, hogy utána a specifikációkat kontextusba lehessen helyezni: az Archos munkatársa szerint, járulékos költségek nélkül 250 euróért, vagy régiótól függően valamivel drágábban lehet majd megvásárolni a phabletet, amelynek a hátuljára ujjlenyomat-olvasó is került. A fémház alatt a nyolcmagos Helio P10 tesz jó szolgálatot 4 gigabájt RAM-mal, a Mali-T860MP2-es IGP-vel és 64 gigabájtos belső tárolóval.


[+]

Az előlapra 8 megapixeles kamera került, a hátlapra pedig 20 megapixeles Sony modul. A specifikációtáblázat szerint az eszköz 148,3 x 73,8 x 8,3 milliméteres és mindössze 130 grammot nyom, a felhasználó elől elzárt, 3000 milliamperórás akkumulátor ellenére, ami elég komoly mérnöki munkának tűnik. Ez az Archos készülék is szinte vegytiszta Android 6.0.1-es rendszerfelülettel fog elstartolni, méghozzá júniusban. Az előnyös specifikációk sorát USB-C-s csatlakozás és gyorstöltés zárja.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​et​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.