Bemutatkozott az Archos 50d Oxygen

Hirdetés

Szép lassan bővül a Full HD-s középkategóriás mobilok listája, és nemcsak a phablet kategóriában, hanem kisebb méretben is. Ez utóbbiak sorát gyarapítja az 5 hüvelykes megjelenítővel bemutatott Archos 50d Oxygen, amely 441 ppi-s megjelenítőjével aligha fog kívánnivalót hagyni maga után a képélességet illetően. A 141,4 x 70,8 x 8,2 milliméteres és 130 grammos paraméterek bőven elegendőnek tűnnek a kényelmes egykezes használathoz, az egész vékonynak mondható készülékház viszont azt jelenti, hogy mindössze 2200 milliamperórás akkumulátor fért a hátlap alá.


[+]

Ami a hardveres komponenseket illeti, az 1080 x 1920 pixeles megjelenítőt a MediaTek MT6753-as, nyolcmagos rendszerchip hajtja meg a Mali-T720MP3-as IGP, 2 gigabájt RAM és 16 gigabájtos belső tároló kíséretében. A hátlapra 13, az előlapra pedig 5 megapixeles kamera került. Az Android 5.1-es szoftververzióval felszerelt 50d Oxygen két SIM-kártyát fogad be, és támogatja a 4G hálózatokat. A forgalmazás májusban kezdődik, hazánkban 60 ezer forint körüli árat kérnek majd el az Archos legfrissebb ajánlatáért.

Azóta történt

Előzmények

  • Amerikában jelent meg az Archos 50d Helium 4G

    A francia székhellyel rendelkező vállalat egy kedvező árfekvésű, duál SIM támogatással és Snapdragon 410 SoC-vel ellátott készüléket dobott piacra az amerikai kontinensen.

  • Archos 50c Neon - tárhelyharcos

    A középkategória alsó részébe pozicionálták az Archos 50c Neont, de a hardvere és felszereltsége már ebben az árszegmensben sem túl acélos.

  • Archos 50 Oxygen - oximoron

    Az Archos csúcskészüléke is ellátogatott hozzánk, amely a minap tesztelt Karbonn Titanium X kiköpött mása, és ahhoz hasonlóan ellentmondásos készülék.

Hirdetés