MWC 2016: A Galaxy A9-re is rátettük a kezünket

A Galaxy A-sorozat számos tagja megfordult már szerkesztőségünkben, és akadt közöttük néhány egészen kiváló darab is, ilyen volt például az Exynos 5430-as Galaxy A8. A tavalyi év végén befutott Galaxy A9 tovább növelte a kijelző átmérőjét: a Full HD felbontású Super AMOLED panel egészen 6 hüvelykesre hízott, és a szükséges működés hosszához az akkumulátor is alkalmazkodott, amely 4000 milliamperórás lett.

A kereken 200 grammos masina élőben, kézbe fogva nem is tűnt akkorának, amelyre a paraméterek alapján számítottunk, persze a 161.7 x 80.9 x 7.4 milliméteres és 200 grammos phabletet nem igazán lehet egy kézzel kezelni.


[+]

A fém oldalkeret és az üveg elő- és hátlap mindenesetre biztosították az összeszerelés remek minőségét, a ennek az ára viszont az, hogy a méretes telep a felhasználó által nem cserélhető. A Galaxy S6 stílusjegyeit magán hordozó, ám igazán nagyra nőtt phablet Gorilla Glass 4-es elő- és hátlappal, illetve 5 és 13 megapixeles kamerákkal kívánja biztosítani azt, hogy minden körülmény között úgy érezze a felhasználó, hogy egy csúcskészüléket tart a kezeiben, még ha nem is a Galaxy S7-et..


[+]

Mindez nem ér sokat, ha a hardver nem nő fel a feladathoz, és szerencsére a Qualcomm friss nyolcmagos rendszerchipje állja a sarat. A Snapdragon 652 négy Cortex-A53 és négy Cortex-A72 magot tartalmaz big.LITTLE elrendezésben, memóriából 3 gigabájt jár, a grafikus feladatokért pedig az Adreno 510 felel. A belső tároló 32 gigabájtos. Mindez roppant gyors működést jelentett pár perces használatunk során, úgyhogy lóerőből sincs hiány, remélhetőleg az üzemidő is ugyanilyen jó lesz. Szoftveres oldalról a TouchWiz nem tartogatott sok meglepetést, a témázható küllem és az Android 5.1-en alapuló lehetőségek megszokottak a Samsung mobilok esetében.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés