MWC 2014: Nokia 220 és Nokia Asha 230 érkezett

Egy év telt el a tavalyi Mobile World Congress óta, ám ahogy beléptünk a kiállításra, úgy éreztük, mintha csak tegnap lett volna vége a legutóbbi kiállításnak. Az eseményt ugyanaz a felépítés jellemzi, mint 2013-ban, így amikor a Nokia sajtótájékoztatójára igyekeztünk Kinddal, reméltünk, hogy már konkrétan tudjuk, hol fogjuk megtalálni a finneket. Az érdeklődés nagyságát jól jelzi, hogy fél órával a kezdés előtt már vadászni kellett a szabad ülőhelyeket. A Nokia most fogta vissza magát, jó korán kezdte saját bejelentését, így az elsők között sikerült bemutatniuk a Nokia 220 és Nokia Asha 230 névre hallgató készülékeiket, közvetlenül az X-család leleplezése előtt.

Az első készülék, melyet Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója elővett a zsebéből, az egy Nokia 220 volt. A finn gyártó igyekszik az internetezési élményt az olcsóbb okostelefonok használóinak megadni, amit az új masina is alátámaszt, hiszen mindössze 29 euróba kerül, ami kevesebb, mint 10 ezer forintot jelent. A legolcsóbb, adatforgalomra képes Nokia készüléket 2,4 hüvelykes kijelzővel szerelték fel, és előre telepítették rá a Facebook és Twitter klienseket, a Bing keresőt pedig a Nokia Express böngészőbe integrálták. 3G viszont nincs, maximum EDGE sebesség csiholható ki a telefonból. A 2 megapixeles kamerával, por- és cseppálló billentyűzettel, valamint az egy hónapos készenlétet és 51 óra zenelejátszást biztosító akkumulátorral felvértezett készülék már ettől a hónaptól megvásárolható lesz a világ számos részén.

LG L40
[+] Nokia 220

A következő modell, melyet a publikum elé tártak, az a Nokia Asha 230 volt, melyet a finnek egy belépő katgóriás okostelefonnak neveztek. A finn gyártó újdonsága hardveres téren eléggé fapadosnak számít, a 2,8 hüvelykes, sima TFT kijelző 240 x 320 pixel felbontásra képes, a belső tárhely mérete 4 GB, amit kibővíthetünk akár 32 GB-os microSD kártyával is. Az 1,3 megapixeles kamerával operáló termékre előre telepítették a WhatsApp, WeChat és Facebook alkalmazásokat, valamint ezen kívül használhatjuk a Nokia Fastline-t is, ami a kezdőoldalról történő gyors programelérést jelenti. A következő frissítéssel a felhasználóknak 7 GB felhőalapú tárhely fog a rendelkezésükre állni, amit a OneDrive által biztosítanak majd. Az Asha Motiont, Mix Radiót támogató készülék 45 eurós ajánlott árral debütál a piacon, elérhető lesz több színben, valamint egy és kétkártyás kivitelben, de ebbe sem került 3G modul, cserébe 33 napos készenléti időt ígér a Nokia.

LG L40
[+] Nokia Asha 230

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés