MWC 2014: Két új telefont mutatott be az Acer

Hirdetés

Az Acer a Mobile World Congress 0. napjára szervezett eseményén két új telefonról rántották le a leplet. Az újdonságok az alsó- és a középkategóriát támadják, ám a gyártó képviselője szerint hamarosan csúcsgépek is érkeznek majd, melyek júniusban kerülnek piacra, így a bemutató is várat még magára.


Acer Elegant Liquid Z4

Az újdonságok közül az Elegant Liquid Z4 a kisebb, a fehér vagy fekete műanyag borítású készülék 4 hüvelykes képátlóval és 480 x 800 képpontos felbontással rendelkezik. A 9,7 milliméter vastag ház hátoldalán egy 5 megapixeles, f/2.4 apertúrájú, autofókuszos kamera csücsül, a gyenge fényviszonyok ellen egy LED villanóval vehetjük fel a harcot. Az előlapi hangszóró DTS Sound minősítéssel van ellátva.


Acer Elegant Liquid Z4

A számítási műveletekért egy kétmagos, magonként 1,3 GHz órajelű processzor felel, 512 MB RAM és 4 GB belső tárhely mellett. A telefonon 4.2.2-es Android fut, a felhasználói felület szerepét a saját fejlesztésű Liquid UI vette át. A Liquid UI számos okosságot tartalmaz, a grafikai áttervezés mellett többek között egyedi profilokat (Quick Mode névvel ellátva) és multitasking megoldást (Float Apps) találunk. A készülék áprilisban kerül piacra Európában, az ajánlott végfelhasználói ár 99 euró, ami kicsit több, mint 30 ezer magyar forintnak felel meg.


Acer Liquid E3

A Liquid E3 eggyel erősebb ligában játszik. A 4,7 hüvelykes kijelző IPS technológiával operál, a felbontása 720 x 1280 képpontos. A 8,9 milliméter vastag unibody készülékház előlapján egy 2 megapixeles kamera található (LED-villanóval ellátva), a hátlapról egy 13 megapixeles, f/1.8 apertúrájú, autofókuszos fényképező kacsint vissza. Természetesen utóbbi is rendelkezik fénykeltővel, mely mellé Bright Magic és AcerRAPID technológiákat is kapunk. A 135 gramm tömegű telefon előlapján található hangkeltő a kistestvérhez hasonlóan szintén megkapta a DTS Sound minősítést.


Acer Liquid E3

A gép lelke egy négymagos, magonként 1,2 GHz-es processzor és 1 GB RAM, a háttértár kapacitása 4 GB. A készülék 4.2.2-es Androidot futtat, a sajtóközlemény szerint még idén megkapja majd a KitKat frissítést, pontos dátum azonban nem hangzott el. A gyári UI természetesen ismét le lett cserélve, a Float Apps mellett a prezentációk rögzítésére szolgáló SnapNote és a fájlmegosztást megkönnyítő AcerCloud is megtalálható a fedélzeten. A telefon szintén áprilisban kerül piacra, az ár az Elegant Liquid Z4 duplája, azaz várhatóan 61 ezer forint körül alakul majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • Az Acer kivár a WP8 kapcsán

    A tajvani vállalat csak a Windows Phone platform európai részesedésének tizenöt százalék fölé emelkedése esetén csatlakozik a Microsoft szövetséghez.

  • Érkezik az Iconia One 7

    Az amerikai hírközlési felügyelet jóváhagyása után rövidesen piacra kerülhet az Acer legalsó szegmensbe szánt táblagépe.

  • Iconia Tab 7 – táblagép hanghívásra is

    HD kijelzővel, dupla kamerával, négymagos processzorral és 3G modemmel felvértezett alumíniumba burkolt táblagéppel rukkolt elő az Acer.

  • Liquid E700 – tripla SIM és Android

    Méretes HD kijelzővel és négymagos processzorral érkezik az Acer három hálózat egyidejű elérésére alkalmas Android 4.4 KitKat mobilja.

Előzmények

Hirdetés