MWC2013: a Padfone Infinity horror áron csúcsgépekkel versenyez

Hirdetés

Jonney Sish, az ASUS emblematikus vezetője ismét varázsolt a barcelonai MWC-n, ráadásul rögtön két dolgot rántott elő a vituális keménykalapjából. Hogy maga a show milyen volt, azt majd megírjuk a blogba, a készülékek közül viszont megújított Padfone-nal igyekszik a tajvani gyártó a többiek fölé nőni, s ennek érdekében mindent bevetettek.

A Padfone Infinity teljesen áttervezett, unibody készülékház alumíniumból készül, a széleket gyémánttal vágják simára, a hátlap ívelt, hogy jobban illeszkedjen a kézbe, a Padfone logo pedig egyben NFC antenna is. Élőben döbbenetesen jól néz ki a telefon, 141 grammos tömege ellenére meglepően könnyűnek érződik. A kijelző 5 inches, IPS technológiát használ, felbontása pedig Full HD, azaz 441 ppi-s értéket nyújt. A karcok ellen Gorilla Glass védi, plusz kapott zsírtaszító bevonatot is.

A burkolat alatt a Qualcomm Snapdragon 600-as, négymagos processzora dolgozik 1,7 GHz-es órajelen, a RAM mérete 2 GB, a belső tárhely minimum 32 gigányi, de ennek a duplája is elérhető. Viszont nem bővíthető, az ASUS ehelyett 50 gigányi felhőszolgáltatást nyújt. Van benne GPS, WLAN, Bluetooth, a hátlapra tett kamera f/2.0-s rekeszértékkel bír, felbontása 13 megapixel, persze van benne HDR üzemmód és az ASUS szerint az eddigieknél jobb képminőséget nyújt. Videót Full HD felbontással, 30 fps-sel rögzít a masina.

A mellékelt tablet-keret továbbra is egy 10,1 inches kijelzővel bíró, műanyagból készült váz, aminek a hátuljába kell betolni a Padfone Infinity-t. A kijelző felbontása itt is Full HD, ami viszont új, hogy egy 18 mm-es hangfal van a burkolat alatt, ami az ASUS állítása szerint nagyon frankó hangminőséget ígér. Maga a telefon is ütős ebből a szempontból, a hangalakat a készülékház két oldalár vezették ki a mérnökök, akik a Bang & Olufsennel közösen dolgoztak.

A termék legkomolyabb, konkurenciát alázó tulajdonsága az akkumulátor, amely 2400 mAh teljesítményű és az ASUS szerint ezzel 19 órás beszélgetési idő és 9 órányi folyamatos videózás érhető el, ami tényleg figyelemre méltó. A Padfone Station most is rejt magában akkumulátort, ennek kapacitását felhasználva a fenti értékek megháromszorozódnak. 27 órányi filmezés pedig nem piskóta.

Egy gond van mindezzel, elképesztően drága lesz az ASUS szerint. A kivetítőre felrakott árak láttán nemzetközi hörgés hallatszott, ugyanis a 32 gigás Padfone Infinity és a Padfone Station együtt 999 eurót kóstál majd, ami haverok között is 300 ezer forint hazai fizetőeszköz. Ez pedig nem kevés pénz, a Padfone Infinity bizony nem lesz néptelefon, hiába kezdte azzal Jonney a prezentációt, hogy minden háztartásban szeretnének jelen lenni és megkönnyíteni a mindennapokat.

Azóta történt

Hirdetés