MWC2012: nem rágó, hanem WP7-es telefon a ZTE Orbit

Szinte alig került ki a piacra a ZTE Tania, amely a kínai gyártó első WP7-es telefonja, máris itt egy testvérmodell, amely a kissé talán jobban csengő Orbit nevet kapta. A Microsoft rendszerének Tango verzióját használó (ez kerül az olcsóbb gépekbe) telefonnak még akkor sem kell szégyenkeznie, ha célzottan a legolcsóbb WP7-es készülékek között fog versenyezni. A 2012 második negyedévében piacra kerülő eszköz nagyjából mindent tud, amit elvárhatunk tőle, több ponton még meglepetést tud okozni.

Ilyen pont például az NFC integrálása, vagy a kettős mikrofon, amely zajszűrési szempontból lehet hatékony. A kijelző 4 inchen terül el, felbontása 480x800 pixel. A burkolat alatt 1 GHz-es Snapdragon processzor dolgozik, a RAM mérete 512 megabájt, bár egyes források csak ennek feléről írnak. A standon kiállított demonstrációs telefon alatt viszont az előbbi érték volt olvasható, így egyelőre ezt tarthatjuk mérvadónak. A recézett hátlapon 5 megapixeles kamera kukucskál, amely 720p videóanyagok rögzítésére is alkalmas. A felhasználó azonban csak 4 gigabájt felett rendelkezhet, s miképpen a WP7-es telefonok mindegyike, ez a masina sem bővíthető microSD-vel.

A ZTE második windoswos gépében természetesen van HSDPA, WLAN és FM-rádió is. Árazása vélhetően a Taniahoz hasonlóan alakul, hiszen a két gép tudása csaknem azonos. Ez azt jelenti, hogy a legkedvezőbb árú WP7-es készülékek mezőnyében számolhatunk majd az Orbit megjelenésével, amelynek eddigi tudásunk alapján legnagyobb ellenfele a szintén az MWC-n bemutatott Nokia Lumia 610 lehet.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés