MWC2012: négymagos táblagépekkel tarolna a ZTE

Hirdetés

A Huawei után a ZTE is leleplezte újdonságait Barcelonában. A családias hangulatú sajtótájékoztató után a kínai gyártó standján tett látogatásunk alkalmával vehettük szemügyre az újdonságokat, amelyek között két darab négymagos táblagépet is felfedezhettünk. A nagyobbik modell neve PF100, a kisebb készülék pedig a T98. Bár a standon látott táblák tanúsága szerint mindkét készülék 4.0-s Androiddal fog a boltokba kerülni, egyelőre még 3.2-es Honeycomb futott rajtuk.

A nagyobbik gép 10,1 hüvelykes, 1280x768 pixeles TFT kijelzővel rendelkezik. A burkolat alatt 1,5 GHz-en ketyeg a négymagos NVIDIA Tegra 3 processzor. A hátlapon öt, az előlapon kettő megapixeles kamera található, előbbi autofókuszos. A RAM mérete 1 gigabájt, a felhasználó 16 gigabájt felett rendelkezik. A készülék természetesen tudja a WLAN-t, de megfelelő SIM bepattintása esetén akár 28 Mbps sebességű HSDPA hálózatra is képes kapcsolódni. Van HDMI kimenet, a hangkeltésért a Dolby a felelős. Kézben tartva kissé vaskosnak érződik a keret, s maga a masina sem egy légies darab, de a sebesség meggyőző volt még Honeycomb mellett is.

Az apróbb tablet 7 inches megjelenítőt kapott, a burkolat alatt ugyanaz a négymagos processzor dolgozik, mint a másik masinában, azonban itt bejön a képbe az Leadcore nevű kínai cég, amely erre a platformra épít egyedi megoldásokat. Hogy ez konkrétan mit jelent, arra nemigen találtunk választ, lévén ezen a gépen sem az ICS futott a standon. A kisebbik táblagépen is öt megapixeles a hátsó, és kettő az elülső kamera felbontása, autofókuszt kapott a hátlapon található. A RAM és a ROM mérete is megegyezik a nagyobb masina képességeivel, viszont nincs HDMI kivezetés.

Hogy a két masina mikor juthat el hazánkba, arra csak homályos utalásokat kaptunk a cég magyarországi illetékeseitől, hiszen sok múlik azon, hogy meg tudnak-e egyezni a mobilszolgáltatókkal. A ZTE a fenti két tablet mellett további két táblgépet is hozott magával, elképzelhető, hogy áruk miatt azok kerülnek majd be a kínálatba. Ezekről a későbbiekben fogunk beszámolni.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • Mobile World Congress 2012 beharangozó

    Február 27-én kezdődik a 2012-es barcelonai mobilos világkiállítás, mint az elmúlt öt évben, idén is ott leszünk mi is. Mit várunk, mire számítunk, ki fog dominálni, mit mutatnak be?

Hirdetés