MWC2012: abszolút belépő szintű okostelefont is hozott a ZTE

Hirdetés

Szürreális élmény a ZTE standon mászkálni Barcelonában. Messziről úgy néz ki, mint egy modern, professzinális objektum, ami egészen addig stimmel is, amíg valaki oda nem sétál a telefonokhoz és nem akar megtudni néhány információt. A ZTE Mimosa Mini melletti kis táblán ugyanis az szerepel, hogy a 2,8 inches, QVGA kijelzős, ismeretlen processzorral szerelt masinán ott futkorászik 256 MB RAM mellett az Android Ice Cream Sandwich. Ez nyilvánvalóan lehetetlen, úgy is mondhatnánk, hogy hazugság.

A láthatóan otthonról hozott hostess leányzó talán tudott volna a témához hozzátenni bármit, ha beszél angolul minimális szinten, de csak valami olyasmit próbált elhitetni, hogy majd növelik a RAM méretét, ha jön a frissítés, ami mondjuk WLAN-on keresztül merész vállalkozásnak ígérkezik, csak úgy over the air nem valószínű, hogy belerepül a felhasználó telefonjába negyed giga memória. A kiállított telefonon persze 2.3-as rendszer futott, kicsit átalakított kezelőfelülettel.

A hátlapon 3,2 megapixeles kamerával találkozhatunk, van benne FM-rádió, GPS, WLAN és Bluetooth, a táblácska szerint a közösséig szolgáltatások hozzáférését előre telepített, külsős szoftverekkel oldják meg. A Mimosa Mini valószínűleg a kiállítás egyik legolcsóbb okostelefonja, hazai forgalmazása az operátorok döntésén múlik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • ZTE Fury – olcsó Gingerbread mobil

    Az amerikai Sprint Wireless kínálatában debütált a ZTE mérsékelt árfekvésű Android-alapú készüléke.

  • ZTE N910 az FCC oldalán

    Az FCC jóváhagyását követően rövidesen piacra kerülhet a kétmagos processzorral és 4G LTE modemmel felvértezett ZTE okostelefon.

Előzmények

Hirdetés