MWC2012: lerántották a leplet a Samsung Galaxy Ace Plus-ról

A Samsung standján egy negyedik új Galaxy mobilra is bukkantunk a Mini 2, Ace 2 és S Advance mellett. A Galaxy Ace Plus, mint a neve is mutatja, a tavalyi Ace névre hallgató modell felturbózott változatát takarja. Elsősorban ráncfelvarrásról van tehát szó, a kis mértékben átszabott formaterv mellett erősebb hardverrel is számolhatunk.

A sötétkék vagy fekete színű műanyag házba csomagolt gépet egy fémes kerettel dobták fel, amely a körbefut a készülék oldalán. A masina előlapján egy 3,65 hüvelykes képátlójú, 320 x 480 képpontos felbontású megjelenítő csücsül. A panel alatt a szokásos fizikai home gombot találjuk, melyet két oldalról egy-egy kapacitv érintőbillentyű (beállítások és vissza) fog közre. Előlapi kamera nincs, a hátlapra egy 5 megapixeles fényképező került, amely maximum VGA felbontású videók rögzítésére is alkalmas.

Hardveres szempontból egy egymagos, 1 GHz órajelű processzort kapunk, amely egy egyelőre ismeretlen lapkakészletben csücsül. A 4 GB kapacitású belső memória mellé 512 MB RAM jár; előbbit microSD-kártával lehet tovább bővíteni. Az adatkommunikációs képességekről a többi, a kiállításon debütált modellekhez hasonlóan nem sok információt tudunk. A brossúra alapján a WiFi-modul (802.11b/g/n), a Bluetooth-chip (3.0) és az a-GPS egység megléte mondható biztosnak. A telefonon az Android rendszer 2.3-as verziója fut, amelyt a Samsung a saját felhasználói felületével, a TouchWizzel bolondított meg. Az egyedi UI mellé extra programok is dukálnak, a telefonon többek között a hub-rendszert, a ChatOnt és a Samsung Apps-et is előre telepítve találjuk majd. A telefon hamarosan a boltok polcaira fog kerülni, árban az Ace és az Ace 2 között helyezkedik majd el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés