MWC2012: Samsung Galaxy Mini 2

A Samsung tavalyi palettájának egyik legsikeresebb tagja, a Galaxy Mini is átesett egy laza vérátömlesztésen. A Galaxy Mini 2 névre hallgató telefon javulást hoz az előd szinte minden aspektusán, hasonlóan a Galaxy Ace utódjához. Az árkategória azonban maradt, a telefon továbbra is a közép és az alsó árszegmens határán versenyzik.

A műanyag telefon két kivitelben érhető el, az NFC-chip nélkül érkező telefon vastagsága 11,63 milliméteres, az említett modult tartalmazó modell pedig 11,85 milliméterrel indul harcba. Az előlapon egy 3,3 hüvelykes kapacitív érintőképernyő terpeszkedik, melynek felbontása 320 x 480 képpontos, azaz megduplázták a Galaxy Mini pixeleinek számát. A megjelenítő alatt három billentyűt kapunk, a fizikai home padot kapacitív vissza és beállítások érintőbillentyűk fogják közre. A telefon hátlapján egy 3 megapixeles kamerával is összefuthatunk, amely maximum VGA felbontású videók rögzítésére is képes. A hátlap alatt egy 1300 mAh kapacitású akksi található. Adatkommunikációs szempontból a WiFi (802.11b/g/n), a Bluetooth (3.0) és az a-GPS biztosnak mondható, mindez WiFi Directtel megtámogatva

A készülék hardvere is fejlődött, ám az ugrás mértéke sokkal kisebb az Ace esetében tapasztalhatónál. A gép lelke egy 800 MHz-es processzor, mely mellé 3 GB belső tárhelyet kapunk (1 GB az alkalmazások számára fenntartva, a maradékot pedig szabadon felhasználhatjuk); utóbbi microSD-kártyával bővíthető tovább. A telefonon 2.3-as Android fut (az ICS-frissítésről nem tudunk), melyet a Samsung saját felhasználói felületével, a TouchWizzel dobtak fel. Emellett rengeteg extra programot is kapunk, többek között a ChatOn, a Music Hub, a Social Hub és a Samsung Apps is előre telepítve megtalálható lesz a készüléken.

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2012: Samsung Galaxy Ace 2

    Kétmagos processzorral és WVGA kijelzővel érkezik a népszerű Galaxy Ace utódja.

Hirdetés