MWC2012: Samsung Galaxy S Advance

A Samsung androidos termékcsaládja jó pár új taggal bővült az elmúlt pár napban, kijelenthetjük, hogy a gyártó standján a zöld robotos mobil operációs rendszer dominált. A megjelenés dátuma és a pontos ár még nem ismert, utóbbi hiányában pedig nehéz pozicionálni a készüléket, ám a specifikációk alapján megpróbáljuk belőni a kategóriát. Ezek szerint a Galaxy S Advance a felső kategória alsó árszegmensében próbál majd szerencsét, ennek megfelelően viszonylag erős hardverrel van szerelve.

A telefon formaterve leginkább a Galaxy S II-re hajaz, azzal a különbséggel, hogy a Galaxy S Advance kijelzője a Galaxy Nexus-éhoz hasoló, enyhén hajlított üveggel rendelkezik. A Super AMOLED technológiával operáló megjelenítőt 4 hüvelykes képátló és 480 x 800 képpontos felbontás jellemzi, a megjeleníthető színárnyalatok száma pedig 16 millióra rúg. A panel alatt a szokásos gombkínálatot kapjuk, a fizikai home billentyűt bal és jobb oldalról egy-egy tapigomb (vissza és beállítások) övezi. A képernyő felett egy 1,3 megapixeles kamerát találunk, melyet a kis felbontás és a fixfókuszos mivolta miatt elsősorban videótelefonálásra érdemes használni. A hátlapon egy autofóuszos fényképezőbe lehet botlani, amely videókat maximum 720p felbontásban készít, a fényképek esetében pedig 5 megapixelben szabták meg a maximumot. A hátlapon még egy LED-es villanó is helyet kapott, valamint a külső hangszóróval is itt futhatunk össze.

A számítási műveletekért egy kétmagos, magonként1 GHz órajelű processzor felel, a memória és a háttértár mérete nem ismert. Adatkommunikációs szempontból WiFi-vel (802.11b/g/n), Bluetooth-szal (3.0) és a-GPS modemmel számolhatunk, DLNA-támogatással és WiFi Directtel megspékelve. A telefonon Gingerbread fut (az ICS frissítésről ezen készülékről sincs hírünk), TouchWizzel és extra alkalmazásokkal kiegészítve, mint például a hub-rendszer és az AllShare névre hallgató DLNA-kliens.

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2012: Samsung Galaxy Mini 2

    A rendkívül sikeres Galaxy Mini utódja is bemutatásra került az MWC-n.

  • MWC2012: Samsung Galaxy Ace 2

    Kétmagos processzorral és WVGA kijelzővel érkezik a népszerű Galaxy Ace utódja.

Hirdetés