MWC2012: érkezik a Transformer Prime utóda

A Mobile World Congressen az ASUS a Padfone és a Transformet Pad 300 mellett egy harmadik táblagépet is bemutatott, mely Transformer Pad Infinity névre hallgat. Az Eee márkanév elhagyása nem csoda a gyártó elhagyta a három betűt, a táblagépek immár pusztán a Transformer Pad névre hallgatnak. Amit meg is tudunk érteni, ezek az eszközök máshova vannak pozícionálva, mint a sok esetben olcsó netbookok. Meg persze teljesen más felépítésűek is.

Az Infinity gyakorlatilag a Prime tuningolt verziója. Ugyanúgy 10,1 hüvelykes és ugyanúgy Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut rajta (a Prime ugyanis már hónapok óta frissíthető a legújabb rendszerre), ám belül kicsit átvariálták a dolgokat. A Super IPS+ panel ugyanis egészen elképesztő, 1920 x 1200 pixeles felbontással bír, így a pixelsűrűség össze sem hasonlítható a korábbi 1280 x 800 pixeles megjelenítőével. Az Infinityből két verzió lesz kapható, a kizárólag WiFi-t használóban továbbra is NVIDIA Tegra 3 SoC található, mely egy négymagos megoldás, de a gyártó mostantól kommunikálja a segédmag létezését is, mely felhasználói szempontból ugyan teljesen lényegtelen információ, ám a 4-PLUS-1 architektúra valószínűleg jobban hangzik, mint simán azt mondani, hogy négymagos a gép. A biztonság kedvéért azért az órajelet is megnövelték, az új modellben a Tegra maximum 1,6 GHz-en ketyeg majd a korábbi 1,3-del szemben.


[+]

Létezik viszont egy 3G/LTE modemmel ellátott modell is, melyben már nem NVIDIA, hanem Qualcomm megoldás került, azaz az SoC itt egy 28 nanométeres csíkszélességű Snapdragon S4 (MSM8960), mely szintén négymagos, ám két darab 32 bites memóriavezérlő csatornája van, míg a Tegra 3 csak egy darabbal büszkélkedhet. A grafikus megjelenítésért egy Adreno 225-ös GPU/IGP felel, a lapka összességében gyorsabb, mint a kizárólag WiFi-t tartalmazó modellben lévő. A RAM mérete processzortípustól függetlenül 1 GB, a háttértár mérete 16, 32 vagy 64 GB lehet.


[+]

A nagyobb felbontású kijelzőnek és a megnövelt órajelnek köszönhetően nyilván a fogyasztás is nőtt, ezt az ASUS a 22 Wh-s akkumulátor 25 Wh-sra cserélésével próbálja kiküszöbölni. A méretbeli adatok minimálisan változtak, a korábbi 8,3 milliméter helyett 8,5 milliméteres vastagsággal van dolgunk, de a 264 x 180,8 milliméteres kiterjedés és az 586 grammos tömeg megmaradt. Megjelenési időpont és hivatalos ár nincs, de a spekulánsok 600 és 800 USD közé várják, ami nem tűnik rossz ajánlatnak a felcsatolható billentyűzettel ellátott táblagép-hibridért.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés