MWC2011: csúcs Android a ZTE-től

Hirdetés

A ZTE ma több készüléket is bemutatott, a legnagyobb érdeklődésre valószínűleg a Skate számíthat. A ZTE tavaly 2 millió okostelefont adott el, a 2011-es cél ennek többszöröse, 10 milliós példányszámra vágynak. Ennek érdekében több új modell is piacra kerül idén, a magyar felhasználók számára talán a Skate lesz a legérdekesebb, amely a csúcsmodell, de a ZTE eddigi gyakorlatának megfelelően kedvező áron várható. A kínai gyártó továbbra sem tervez kártyafüggetlen értékesítést, a ZTE készülékek a jövőben is szolgáltatókon keresztül juthatnak el a végfelhasználókig.

A Skate igen méretes, ugyanakkor meglepően könnyű telefon. Ezt a méretet alapvetően meghatározza az előlapon terpeszkedő, 4,3 inches kijelző, amely 800x480 pixeles felbontású, kapacitív TFT technológiával rendelkezik. A hátlapon 5 megapixeles kamera teljesít majd szolgálatot, a burkolat alatt pedig 800 MHz-es processzor dobog, melynek munkáját egy Adreno 200-as grafikus gyorsító is segíti.

Bluetooth, GPS, WLAN és HSUPA támogatás szintén akad, hiszen a 2.3-as Android rendszer ezt meg is követeli. Bár a sajtótájékoztatón úgy nyilatkoztak a cég képviselői, hogy a jövőben jobban személyre szabják majd a Google rendszerét, a kiállított Skate nem tartalmazott semmi egyedi megoldást, a jól ismert Android futott rajta, de a sebességgel nem volt sok gond, legalábbis a menürendszerben bóklászva.

A ZTE Skate május magasságában bukkanhat fel a boltok polcain, bevezetését világszerte tervezi a ZTE, amely ma már közel 30 országban van jelen telefonokkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Hirdetés