MWC2010: QWERTY billentyűzetes Windows Phone az Acertől

Hirdetés

Mint azt a Mobile World Congress kiállításon az Acer egyik munkatársától megtudtuk, a cég a jövőben Android és Windows Mobile alapú készülékeket egyaránt piacra fog dobni, bár a hangsúlyosság szempontjából a mérleg nyelve egy kicsit talán az Android felé húz. Ettől függetlenül bemutattak egy megnyerő külsejű, QWERTY billentyűzettel ellátott tényérgépet is, mely a keresztségben a neoTouch P300 nevet kapta.

Acer neoTouch P300
Acer neoTouch P300

Egyértelműen a nem túl sikeres M900 utódjáról van szó, de a gyártó szerencsére rájött, hogy legutóbb mit rontott el: ormótlanra csinálta a készülékét. Az M900 viszont funkcionalitásához és a kiválóan használható billentyűzethez képest egész kompakt méretű, 110 x 55 x 15,1 milliméter, 130,6 gramm. Egy ekkora készülékházba 3,2 hüvelykes WQVGA kijelző (ez elég szerény), 528 MHz-es Qualcomm MSM7225 processzor, 3G, HSDPA, WiFi, Bluetooth és GPS került. A kamera 3,2 megapixeles, autofókuszos, az extrák közé sorolható a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet. Az operációs rendszer természetesen a Windows Mobile 6.5.3-as változata, de extra szoftvereket nem igazán fogunk benne találni, még social-networking kliensek sincsenek rajta, csupán linkek az ismertebb oldalakra.

Acer neoTouch P300
Acer neoTouch P300

A P300 specifikációja, tudása és szoftveres ellátottsága nem különösebben meglepő, de a készülék ettől függetlenül nagy sikert arathat, amennyiben árát jól lövik be, hiszen külseje szép, billentyűzete jó, a hardver pedig ha nem is modern, de az alapvető igények kielégítésére elég. Elvileg egy-két hónapon belül piacra kerül, de hogy mennyit kérnek majd el érte, azt nem tudni.

Acer neoTouch P300
Acer neoTouch P300

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés