MWC2010: félig zárt Android nagyon olcsón

Az Acer legolcsóbb okostelefonja lesz az E110 nevet viselő, kifejezetten formás kis gép, amellyel kapcsolatban rengeteg érdekességet tudtunk meg a cég marketingért felelős képviselőjétől. Az E110 ugyanis az egyik első olyan készülék, amely nem teljes funkcionalitású Androidot kap. Hogy miért?

Két színben
Két színben

A Google és az Open Handset Alliance lefektetett bizonyos hardveres követelményeket az Android alapú telefonokkal kapcsolatban. Többek között elvárás a 3G, a WLAN, vagy a GPS megléte, ha ezeket nem tudja hozni egy telefon, akkor az Android rendszer csak korlátozásokkal vehető igénybe.

Ez történik az E110 esetében is, ugyanis a telefonban nincs WLAN, csak HSDPA. Ennek az az eredménye, hogy az Android Market nem elérhető a készülékről, s más módon sem juttathatóak az eszközre Android alkalmazások. Az Acer azt hangsúlyozza, hogy a Java programok futtatása nem jelent akadályt, illetve azoknak a felhasználóknak szánják a gépet, akik olcsó, érintős, gyors és stabilan működő készülékre vágynak.

Az E110 ára jóval a HTC Tattoo alatt lesz majd, a cégnél úgy gondolják, hogy az E110 versenyképes lesz az átlagos középkategóriás modellekkel, de azoknál azért több funkcióval rendelkezik, még kiherélt Androiddal is. Annak érdekében, hogy a felhasználó még véletlenül se tévedjen a Marketre, kicsit átalakították a főmenüt is.

A technikai adatok kapcsán érdemes kiemelni, hogy a kijelző 2,8 inches, QVGA felbontású, a hátlapon 3 megapixeles, de információink szerint fixfókuszos kamera ücsörög, a csatlakozók mezőnyét 3,5 mm-es jack és miniUSB képviselik, a memória microSD-vel bővíthető. A burkolat alatt ST-Ericsson processzor dobog, az egész kütyüt 1500 mAh teljesítményű telep látja el árammal, ami izmosnak számít, az Acer szerint 7 órás beszélgetési időre is elég lesz a nafta.

A hátlap
A hátlap

A fekete és kék színben kapható telefon a második negyedévben már kapható lesz. Ha tényleg sikerül az árat alacsonyan tartani, akkor nagy jövőt jósolunk neki azon ügyfelek körében, akik azt sem tudják, hogy mi az az Android, soha nem akarnak telepíteni semmit, de egy gazdag funkcionalitású, jó áron elérhető telefonra vágynak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés