MWC2009: napelemet mindenkinek

Egy fiatal holland cég új megoldást kínál a töltési problémákra. A napelemet a hátán viselő készülékek a napenergia felhasználásának hatékonyabb formájára képesek.

Az eddigi napelemek általában cellánként 0,5 V előállítására voltak képesek. Mivel egy átlagos mobiltelefon akkumulátora 3,7 V-ot igényel, így sok cella soros kötésével oldották meg a megfelelő energia előállítását. Ezzel a legnagyobb probléma az, hogy a cellák bármelyikének letakarása esetén a töltés már megszakad.

Hirdetés

Az Intivation által kifejlesztett cella mindezt jobban kezeli, részleges lefedése esetén is folytatódik a töltés. A technológia segítségével 1 órás "töltés" akár 60 percnyi beszélgetésre elegendő energiát adhat a telefon számára.

Az új technológia segítségével nemcsak az új modellek kaphatnak extra szabadságot, de a már piacon lévő készülékek is - rövidesen megérkezik egy olyan "kabát", aminek segítségével az iPhone vagy iPod készülékünk üzemidejét meg tudjuk duplázni. A gyártó heteken belül piacra dobja a teljes BlackBerry portfólióra szánt "kabátokat", és várhatóan egyre több modellhez lesz elérhető az újdonság.

iPhone kabát - dupla energia
iPhone kabát - dupla energia

A kínai ZTE gyártó, amely a Vodafone egyik sajátmárkás termékeinek beszállítója, szintén piacra dob egy belépőszintű telefont, melynek töltésébe az újonnan kifejlesztett napkollektor segít be, ennek sajtóeseménye holnap reggel 10 órakor lesz - mi ott leszünk.

ZTE napelem
ZTE napelem

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Hirdetés