MWC2009: Az INQ1 a legjobb mobilkészülék

Mi is néztünk nagy kerek szemekkel tegnap este, amikor megérkezett a sajtóközlemény a kongresszus legjobb készülékének választott INQ1-ről.
Ma reggel fel is kerestem a cég standját, ahol nem volt tolongás.
Mint megtudtuk, a készülék egy sima alsó-középkategóriás telefon, amelybe rendszerszinten beleépítették néhány közösségi oldal és IM alkalmazás kezelését, így a készülék segítségével folyamatosan nyomon követhetjük ismerőseink tevékenységét.

Az egészben az a jó, hogy nem kell semmit telepíteni, a Facebook, Microsoft Live Messenger és a Skype a készülék szoftverébe beépítésre került. Felhasználói felülete könnyű kezelést ígér, és folyamatosan nyomon követi ismerőseink aktivitását ezeken a felületeken.  Ha egy ismerősünk lecseréli a profilképét a Facebookon, akkor a telefon automatikusan letölti az új képet, és lecseréli a telefonkönyvünkben szereplő képet az újabbra, így ha legközelebb hívásunk érkezik tőle, már az új fotó jelenik meg a kijelzőn.

Az angol INQ Mobile a Hutchinson nevű cég tulajdonában van, és első körben az Egyesült Királyság, Írország és Ausztrália területén vezetik be a készüléket, elsősorban mobilszolgáltatói érdeklődésre számítanak. A jövőben tervezik Európába is eljuttatni az INQ1-et, illetve a majdani utódokat.
Az INQ1 97x47,6x14,4 mm-es, 110 grammos készülék. Kijelzője 2,2 inch átmérőjű, 240x320 pixel felbontású, 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas. Adatátvitel terén a HSDPA a készülék által támogatott leggyorsabb technológia. Természetesen Bluetooth A2DP és USB 2.0 is szerepel a repertoárban. Az akkumulátor akár 329 órás készenlétre illetve 324 percnyi beszélgetésre ad lehetőséget.

Az INQ1 nagyjából 90 Eurós, azaz nagyjából 27 ezer forintnak megfelelő áron lesz kapható feltöltőkártyás csomagban.
A képanyag Samsung GX20 készülékkel készült, melyet a Samsung biztosított.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés