Hirdetés

MWC2009: Garmin-Asus G60 nüvifone

A Garmin-Asus stand a kiállítás hetes pavilonjában található. Itt került kiállításra az új G60-as.
A nüvifone már régóta érkezőfélben volt, tavaly a CeBIT-en is láthattunk egy prototípust, de azóta viszonylagos csend honolt a cég háza táján egészen addig, amíg az Asus meg nem érkezett. A rutinos hardvergyártó hathatós segítségével felgyorsultak az események, és meg is érkezett az első két modell, a G60 és az M20.

A G60 Linux operációs rendszert futtat, a standon kiállított készülékek működési sebessége abszolút rendben volt. A készülékre egyelőre nem lehet majd újabb Linux alkalmazásokat telepíteni, de a későbbiekben tervezik majd ennek a lehetőségét megnyitni a felhasználók felé.
Természetesen az egész készülék a navigáció jegyében készült, a Garmin rendszere a jól ismert külcsínnel rendelkezik a G60-on is.

Maga a készülék négy sávos GSM és három sávos HSDPA rádióval rendelkezik, ez utóbbinak legnagyobb sebessége 3,6 Mbps.
A telefon nem nőtt túl nagyra, a 112 x 58.1 x 14.6 mm-es méret még a kezelhető kategóriába esik.
A 3,55 inch-es, 272x480 pixel felbontású érintőkijelző a Garmin készülékekből megszokott tükröződésmentes rezisztív darab, 65 ezer szín megjelenítésére képes.

A hátlapon 3 megapixeles autofókuszos kamera ücsörög, geotagging-re is használható. A készülék belső memóriája 4 gigabájt, melyet akár 16 gigabájtos microSD kártyával bővíthetünk.

A készüléken 2,5 mm-es fejhallgatókimenet található, ide igazán elfért volna az elterjedtebb 3,5 mm-es darab. Akkumulátora 1100 mAh kapacitású.

A nüvifone G60 várhatóan 2009 második negyedévében érkezik. Az árról a standon nem tudtak információt adni, tekintve, hogy elsősorban szolgáltatókkal közösen szeretnék piacra dobni a telefont.
A képanyag Samsung GX20 készülékkel készült, melyet a Samsung biztosított.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés