Merre van az Android Oreo?

Logikus továbbfejlesztése az Android 7.x Nougatnak a 8.0 Oreo, és friss kódhalmazok szerint már készül a 8.1 – talán a Google Pixel 2 premierjére. Eddig persze főleg csak a keresőóriás referenciamobiljai frissültek Oreóra és a Sony 8-as Androiddal startolt két készüléke, az Xperia XZ1 és az XZ1 Compact is pár hete mutatkozott csak be.

Így aztán nem meglepő, hogy a szeptember 11-én záruló, és az azt megelőző hét napot vizsgáló periódusban az összes aktív androidos eszköz közül olyan kevés futtatott Oreót, hogy fel se került az Android 8 a hivatalos verziótáblázatra. Továbbra is a 6.0 Marshmallow vezet 32,2%-kal, amit az 5.x Lollipop követ 28,8%-kal, de legalább a 7.x Nougat a maga 15,8%-ával megelőzi a 4.4 KitKatet, amely még mindig 15,1%-os szeletét birtokolja a tortának.

Azóta történt

  • 0,2%-on áll az Oreo

    Múlt hónapban még rajta sem volt a listán, most már 0,2%-kal büszkélkedik. Szokásos módon startol az új Android.

Előzmények

  • Android 8.1-gyel és IP68-cal érkezhet a Pixel 2

    A következő verziószám az Android fejlesztői szoftvercsomagjában bukkant fel. A Snapdragon 836-os pletykák viszont kacsának bizonyultak.

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

  • 13,5 százalékon az Android Nougat

    Ami még mindig nem valami sok, ahhoz képest, hogy napokon belül elindulhat az Android 8.0-s verziója.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

Hirdetés