Mennyit ér egy edzett üveg a kijelzőn?

Az Xprotector számtalan különféle fóliát és üveget kínál rengeteg telefontípushoz. A fóliák elsősorban a karcoktól és a különféle szennyeződésektől óvhatják meg a kijelzőt, ám vannak edzettüveg védelmek is a gyártó kínálatában, amelyek komolyabb próbatételnek is képesek az ígéretek alapján ellenállni. Az Xprotector pedig úgy döntött, hogy hajlandó is mindezt a valóságban is megmutatni, úgyhogy hoztak nekünk két iPhone 6S-t és egy olyan masinát, amivel tökéletesen szimulálható többször is egymás után ugyanaz a próbatétel. Egy elektromágnesesen működő gépezetről van szó, amely egy általunk beállított magasságról elenged egy fémgolyót, hogy az pont ugyanolyan erővel és pontosan oda essen le tetszőleges alkalommal, ahová szeretnénk.

A gép, a golyó és az áldozat
A gép, a golyó és az áldozat

A gépet 95 centiméteres magasságra állítottuk, a golyó pedig 110 grammot nyom a mérlegen. Az egyik iPhone 6S-re felraktuk az edzett üveget, a másikat azonban gyári állapotában hagytuk, majd megnéztük, hogy mi történik velük, ha ráejtjük a golyót. Az eredmény videón:

Az Xprotector edzett üveg megtette a feladatát, egyfajta pajzsként óvta a kijelzőt, noha ebben a küldetésben maga is megsérült. De ez a dolga, még mindig sokkal-sokkal olcsóbb egy ilyen védelem, mint egy panelcsere, miközben a telefon használhatósága egy jottányit sem csorbul. Egy ilyen edzettüveg sem tud azonban mindentől megvédeni (a sarkára eső telefonnál érhetik olyan erőhatások a készüléket, amitől még az edzettüveg alatt is berepedhet a kijelző, ennek kivédéséhez érdemes tokot használni), de a kijelzőt érő balesetek zöme megelőzhető a használatával.

Disclaimer: a teszthez használt két telefont az Xprotector biztosította, a védelem nélküli példány egy panelcserét követően céges telefonként szolgál tovább.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XPRO

Azóta történt

Előzmények