Megindult az Android 13 a Zenfone 9-re

Az Asus novemberben jelentette be a frissítési tervét, idei kompakt csúcsmobiljára érkezik elsőként a friss rendszer.

Hirdetés

Ígéreteihez hűen decemberben elindította az Asus a Zenfone 9-es okostelefon frissítését. Az Asus szériaszám alapján sorrendbe állítva intézi a frissítéseit a készülékekre, a Redditen a Zenfone fórumban a világ több pontjáról is jelezték, hogy az Android 13 megérkezett, de a GSM Arena is megerősítette a friss rendszer érkezését.

Ez már a Zenfone 9 a kezemben.
A Zenfone 9 Android 12-vel debütált. [+]

A WW_33.0804.2060.65 build számmal kikerült frissítés az új rendszerverzió mellett magába foglalja a 2022 decemberi biztonsági csomagot is. A telefonon futó ZenUI sokban nem változik külsőleg a frissítéssel, a gyorskapcsolók kicsit kisebbek lettek. Az egyéb újdonságokról pedig a telefon bekapcsolása után egy több képernyős bevezető várja majd a felhasználót, ebben a biztonsági és a vizuális változások is el vannak magyarázva.

Zenfone 9 Android 13-mal.Zenfone 9 Android 13-mal.Zenfone 9 Android 13-mal. Zenfone 9 Android 13-mal. (forrás: GSM Arena) [+]

A legfontosabb újítások közt van az alkalmazásonként beállítható értesítéskezelés, az eszközök közti másolás-beillesztés, a telefonon tárolt fotókhoz történő hozzáférés szigorúbb korlátozása, valamint az alkalmazásonként állítható nyelv. A Zenfone 9 után az Asus közölt terve szerint a Zenfone 8 és a Zenfone 8 Flip frissül majd Android 13-ra, de már csak 2023 januárjában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés