Hirdetés

Megérkezett az iOS 14.3

Az iPhone 12 Pro és Pro Max felhasználók külön örülhetnek, hiszen mostantól ProRAW módban is fotózhatnak telefonjukkal.

Néhány héttel az iOS 14.2 frissítés után, illetve pár 14.3-as béta közbeiktatásával megérkezett az iOS 14.3, ami a biztonsági frissítéseken túl több újdonsággal is büszkélkedik. Egyrészt, bekerült a rendszerbe az új AirPods Max támogatása, illetve az Apple Fitness+ is megérkezett.


[+]

Az új Fitnesz app iPhone-on, iPaden és Apple TV-n a Fitness+-edzések, edzők és személyre szabott javaslatok böngészéséhez áll a felhasználók rendelkezésére, a gyártó állítása szerint, a szolgáltatás minden héten új edzésekkel bővül tíz népszerű edzéstípusban: nagy intenzitású intervallumedzés, szobabiciklizés, jóga, törzsizomedzés, erőnléti edzés, tánc, evezés, gyaloglás futópadon, futás futópadon és levezetés. A szolgáltatás egyelőre nálunk nem, kizárólag Ausztráliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Kanadában és Új-Zélandon indul.


[+]

Számunkra sokkal érdekesebb, hogy videós téren végre megérkezett a 25 fps, tehát az európai PAL rendszerrel szinkronban lévő képkockasebesség minden kompatibilis eszközre, illetve a ProRAW fotózási lehetőség is megjelent iPhone 12 Pro és 12 Pro Max eszközök esetén. Tükrözhetővé vált az előlapi kamera képe a régebbi eszközökön (iPhone 6s-től X-ig), ez is egy örömteli újítás.

Az App Clips névre hallgató funkció hozzánk Apprészletek néven jön, és kamera általi beolvasásával vagy a vezérlőközpontból indítható. Az egészség app is frissült, hölgyek számára minden bizonnyal hasznos lett, hogy a cikluskövetés funkcióban jelezhető a terhesség, a szoptatás és a fogamzásgátló-használat a menstruációs és várandóssági ablak jobb kezeléséhez. A Safariba beilleszthető az Ecosia keresőmotor, és számtalan egyéb apróság is található a változások listában, viszont ami még nem elhanyagolható, hogy egy rakás egyéb problémát is megold az új iOS, főleg üzenetkezelés, spotlight keresős és töltési hibákat javítottak.

Előzmények

  • Apple Watch SE - alma mater

    Az olcsóbbik Watch is oktatja az okosóra mezőnyt – előnyösebb ár/érték mutatóval.

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

Hirdetés