Megérkezett a bivalyerős LG G3 LTE-A

Hirdetés

A QHD felbontású kijelzővel szerelt LG G3 alig néhány hete jelent meg, mégis megjelentek olyan hírek, hogy a dél-koreai gyártó egy erősebb változat piacra dobását tervezi. Ennek nyilván egyik oka a teljesítmény további fokozása lehet, másrészről pedig az igen komoly felbontású kijelző bizonyos felhasználási területeknél meglehetősen hardverigényes, legalábbis ha tényleg olyan alkalmazásokat futtatunk, amelyek ki is használják ezt a pixelmennyiséget. A G3 tervezési fázisában azonban még nem volt elérhető a Qualcomm legújabb lapkakészlete, így az LG nem számolhatott a Snapdragon 801-en kívül más megoldással. A Samsung Galaxy S5 LTE-A Koreában viszont már Snapdragon 805-tel került forgalomba, így az LG-nek is lépni kellett az ügyben, a hivatalos bejelentésre pedig ma került sor.

Megérkezett a bivalyerős LG G3 LTE-A

Az LG G3 LTE-A névre keresztelt masina megkapta a Snapdragon 805 chipsetet, melyben a grafikus gyorsítást már a – Snapdragon 801-ben lévő Adreno 330-nál jóval erősebb Adreno 420 végzi, RAM-ból pedig 3 GB került a készülékbe. A Qualcomm Cat.6-os Gobi 9x35 LTE-A modemjének köszönhetően mobilhálózaton akár 225 Mbps letöltési sebességet is el lehet érni, más kérdés, hogy erre egyelőre csak a dél-koreai hálózatok képesek. Az S5 LTE-A-hoz hasonlóan sajnos szintén csak Dél-Koreában lesz elérhető az újdonság, európai megjelenésről nem szólnak a hírek, pedig mindkét masinát kegyeikbe fogadnák az öreg kontinens lakói is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

  • LG L90 - ellentétek a családban

    Apró eltérések vannak az LG G2 mini és az L90 között. Ezek az LG szerint forintosíthatók, az L90 ugyanis olcsóbb ketyere, de pár dolog hiányzik belőle, amit házon belüli vetélytársa megkapott.

  • LG G2 mini - testvére a példaképe

    A dél-koreai gyártó sem szeretett volna kimaradni a buliból, ezért az aktuális zászlóshajójának készített egy egész jó ajánlatnak számító mini változatot is.

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

Hirdetés