Még biztonságosabb GPS a Sonytól

Hirdetés

A Sony két, rendkívül karcsú és hatalmas kijelzővel megáldott, hanggal is vezérelhető, elsősorban autós használatra kifejlesztett navigációra eszközt mutatott be, melyek médialejátszóként is üzemelnek. Az új navigációs eszközök elsősorban a kényelemre és a biztonságra helyezik a hangsúlyt. A nagyobb testvér, az NV-U83T a hatalmas 4,8 colos, 16:9 képaránnyal rendelkező kijelző mellé még Bluetooth modult is kapott, mely a vezetés közbeni telefonálást hivatott a lehető legbiztonságosabbá tenni.

Az osztott kijelzős megjelenítésnek köszönhetően az új navigációs szoftverek egyszerre képesek mutatnia térképet és a közeledő kereszteződések 3D modelljét is, mely még a sávválasztásban is segítséget nyújt. A nagyobbik testvér akkor sem esik kétségbe, ha a GPS jele nem elegendő a SiRF Star III vevő számára. Magas épületek között, illetve alagutakban a nyomásérzékelő, giroszkóp és gyorsulásmérők jeleit felhasználva képes megbecsülni az autó helyzetét.

Az érintőkijelző természetesen ujjal is vezérlehető, sőt számos funkció elérhető a kijelzőre rajzolt alakzatok segítségével. Egy fordított „V” betűt, azaz „háztetőt” rajzolva a navigációs szoftver azonnal haza felé veszi az utat, de számos más funkció is kényelmesen elérhető így. Mind az NV-U83T, mind pedig az NV-U73T képes hangosan elmondani az utak nevét is, így nem kell folyamatosan bámulni a kijelzőt. Mindkét modell tavasszal lesz megvásárolható, a kisebbért 350 dollárt, a nagyobb testvérért, mely Bluetooth funkcióval és POSITION Plus követőrendszerrel is rendelkezik 500 dollárt kér a Sony.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés