Majdnem vízálló lett a két Pixel. Alámerítették

A világ azon felén, ahol már hozzá lehet jutni a Google új referencia tömegeknek szánt márkakészülékeihez, az egyöntetű vélemény az, hogy a Pixel és a Pixel XL remekül sikerült, csak nagyon sokba kerülnek. Dicsérik természetesen a Google Assistant személyesebb működését, a még jobb hátlapi kamerát és a remek összeszerelési minőséget, bár az árszinten már előfordul az IP67/68-as minősítés.

Bár egy blogbejegyzés szerint a Pixelek átmentek az IP53-as teszteken, azaz bizonyos szögben fröccsenő víznek ellenállnak, ám hivatalosan a Google semmilyen por- és folyadék elleni védelmet nem nevez meg, így nem érdemes kockáztatni, hiába bírta kint a fent látható modell 30 percig víz alatt (az esetleges belső kár és korrózió sosem derül ki egy ilyen videóból).


(forrás: iFixit) [+]

Pedig nem sokon múlt, hogy komolyabb védelmet kapjon a két Pixel, végül azonban nem volt elég idő, hogy az ilyesfajta védelmet a tömeggyártás előtt megoldják és komoly teszteknek alávetve garantálják. Mindez David Perce, a Wired írójának blogbejegyzéséből derül ki.


(forrás: iFixit) [+]

Az viszont az iFixit szokásos, szétszerelős cikkéből kiderül, hogy nem vészesen bonyolult a Pixel XL-t szétszerelni, 10-ből 6 ponttal jutalmazták a phabletet ebből a szempontból (10 a legkönnyebben javítható otthon). A gyenge pont a ház megnyitása a kijelző megsértése nélkül, ami nem egyszerű művelet, utána viszont a moduláris alkatrészekhez egyszerű hozzáférni, és ha szükséges, a cserét elvégezni. Az AMOLED kijelzőről egyébként kiderült, hogy Samsung gyártmányú, akárcsak az UFS 2.0-s tárolómodul és a 4 gigabájtnyi LPDDR4 RAM.

A JerryRigEverything is nekiesett a Pixelnek, az illető a szokásos karcolós és hajlítós videóiról ismert. Bár azt érdemes megjegyezni, hogy ő sem tévedhetetlen: az állítólag könnyen megkarcolódó Galaxy Note7 Gorilla Glass 5-ös üvegéről kiderült, hogy azon egyszerűen a használt vésőeszközök anyaga hagyott nyomot, egy új készlet karcolásait a phablet a mobiltelefonos átlag szerint állta, lásd a fenti, korrigált videón,

A Pixel Gorilla Glass 4-es védőüvege is jól bírta a karcolódást, a Mohs-féle keménységi skálán csak a hatos keménységű vésővel lehetett maradandó nyomot hagyni rajta, ez ugyancsak az átlagnak megfelelő. Jerry szerint a festett fém hátlap igencsak jól bírja a kulcsok és hasonló eszközök súrlódását, a papírvágó élével viszont már meggyűlt a baja. Jerry ugyancsak kiszúrta, hogy az előlapi hangszórót valamilyen szövetszerű anyag védi, így nem érdemes éles eszközzel tisztogatni. A kijelző 11 másodpercig bírta a pixelek kikapcsolása nélkül az öngyújtó lángját, egy részük a kihűlés után sem állt helyre, bár ez annyira talán nem releváns baki, ha ugyanis a kijelzőt bármely oldalról láng éri, az már régen baj. Végezetül a fémkeret nagyon jól bírta a hajlítástesztet, szóval aligha lesz probléma, ha a tulajdonos véletlenül ráül valamelyik Pixelre.

Előzmények

  • Az Android 7.1.1 újdonságai

    A Nexus 6P-re kijött fejlesztői rendszerváltozat segítségével körbejárjuk, mire lehet az év végén érkező, első nagy Android Nougat frissítésben számítani.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Rootolható lesz a Google Pixel és Pixel XL

    Persze nem minimális áldozatok nélkül, de a Google hivatalosan garantálja, hogy továbbra is meglesz a lehetősége, hogy isteni hatalom birtokába kerüljünk a rendszeren belül.

Hirdetés