Magyarul is beszél az új Firefox for Android

Magyar nyelven is elérhető a Firefox böngésző Androidhoz szánt, új verziója. A tavaly alapjaitól újraírt – dinamikusabban működő és az Android rendszerbe jobban illeszkedő – verzió után a fejlesztők szerint ugyan kevés hiányérzet maradhatott a felhasználókban, ám a magyar nyelv hiánya mindenképpen ezek közé tartozott. Egészen mostanáig, a friss verzióba ugyanis a török mellett saját nyelvünk is bekerült.

További mobilos újdonságok

A Firefox for Android kezdőképernyője – az Intelligens képernyő – egy testreszabható, kedvenc webhelyeket is könnyen elérhetővé tevő oldal. Ezen az oldalon helyezkedik el a böngészés közben is látható Intelligens címsáv, amelyet továbbfejlesztettek a Mozilla mérnökei. A címsáv csak használat közben jelenik meg, használaton kívül automatikusan el van rejtve, így több hely marad a weblapok megjelenítésének. A képernyő tetejéről bármikor lefelé húzással bármikor elérhető Intelligens címsáv már beírás közben kiegészíti a lehetséges webhely címét. Az azonos webhelyek többszöri véletlen megnyitását segíti a „Váltás erre a lapra” funkció, így ha a böngésző már az éppen beírt webhelyen megfelelő megnyitott lapot talált, felajánlja az arra történő váltást is. Az Olvasó mód ikon hosszú nyomásával az adott weboldalt hozzáadhatjuk az Olvasási listához, így később is könnyedén elolvasható a kiválasztott weboldal.

A most megjelent Firefox for Android egy felújított RSS-olvasót is tartalmaz. Ha egy webhely RSS szolgáltatást biztosít, akkor az Intelligens címsávot hosszan nyomva kiválaszthatjuk a „Feliratkozás az oldalra” lehetőséget és ezzel feliratkozunk az adott hírforrásra. A Firefox egészségi állapotáról a Firefox állapotjelentés tud információkat nyújtani, így hamarabb derülhet fény a böngészővel kapcsolatos teljesítménybeli vagy egyéb problémákkal. Az asztali környezetben már bevezetésre került rendszer tanácsokkal segít elhárítani a felmerült problémákat.

Az új böngésző elérhető a Play Áruházban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés