Maga mögött hagyhatja az Android One-t a Xiaomi

Egyre több forrás beszél arról, hogy a Mi A1 - Mi A2 - Mi A3 vonal nem fog tovább folytatódni, így Xiaomi-vonalon kizárólag a MIUI-s mobilokat lehet majd megvenni.

Rendszeres biztonsági és verziófrissítés, csontig egyszerűsített kezelőfelület Android rendszerrel és csak a legszükségesebb alkalmazásokkal – szimpatikus koncepciót hoz az Android One ez első és második hallásra is, sok kedvelőt is gyűjtött a rendszer, ám nem a SmartDroid.de az első olyan portál, aki állítja, hogy a Xiaomi három év után kilép e mögül, és nem lesz a Mi A-sorozatnak folytatása.

Mivel a bejelentés még nem hivatalos, így gyártói indoklás sincs a döntéssel kapcsolatban, ám a Mi A3 frissítési anomáliái valószínűleg kölcsönösen nem tettek jót a Xiaomi és az Android One hírnevének, ami lehet egy ok erre a lépésre. A fő Android One gyártó így valószínűleg egyre nagyobb fölénnyel lesz a HMD-Nokia, akik a teljes androidos modellpalettát erre építik most, miközben sokan mások inkább hátrálnak, vagy másképp alakítják ki a maguk nyers Android-élményét.

Előzmények

  • Xiaomi Mi A3 – egy csepp ellentmondás

    Fura egyveleg a harmadik Android One rendszerű Xiaomi, ami tripla kamerát kínál hátul jófajta üzemidővel, ám csak HD kijelzővel és eggyel régebbi Androiddal, mint ami egy kínai Redmin fut.

  • Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite

    A Xiaomi Android One sorozatának második generációja a szerényebb kivitelben, a Mi A1 hardverével, de modern formatervvel és nagyobb akksival. Előbbi viszont (sajnos) szenzorszigetet is jelent.

Hirdetés