LG: pozitív 2016, ám problémák a mobilszegmensben

Az LG Electronics már előzetes jelentésében előrevetítette, hogy a 2016 utolsó három hónapját lefedő gazdasági negyedéve hat esztendő után először zárt negatív nyereséggel, más szóval veszteséggel, és a minap publikált, végleges számok is ezt mutatják. Az árbevétel oldaláról nem lehetett panasz: 14,78 billió won folyt be a konyhára (3,7 billió forint), ami 1,5%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A háztartási és szórakoztatóelektronikai részlegeknek különösen jól ment, rekordnyereséget értek el, nem úgy a mobilos és a járműszegmensnek, amelyek eléggé belerondítottak a számokba. Az LG így végeredményben 258,8 milliárd wonos nettó veszteséggel zárt (64,5 milliárd forint).

A G5-tel az LG-nél minden megváltozott
A G5 elmaradt sikerét érezhette meg leginkább az LG 2016-ban [+]

Hat év után ez a koreai óriás első mínuszos negyedéve, és a sajtóközlemény is elismeri, hogy elsősorban a G5 népszerűtlenségének és egyéb kiadásoknak tudható be a mobilrészleg sikereinek elmaradása. Az elkövetkező időszak kapcsán azonban bizakodóak a vállalatnál, és lehetnek is: nagyon úgy tűnik, hogy az MWC előtt, február 26-án érkezik az eddig elég ígéretesnek G6, és Barcelonában OLED TV fronton is erősíteni készülnek. Ami 2016 egészét illeti gazdasági fronton, az LG elégedetten csettinthet: 1,34 billió wonos működési nyereséggel zárult az esztendő (334 milliárd forint), amivel sikerült 2015-öt 12,2%-kal túlszárnyalni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Az LG kérése: Jegyezzük fel február 26-át!

    Az LG elkezdte kiküldeni a sajtómeghívókat a barcelonai MWC-n tartott rendezvényére, amelyen a G6 bemutatkozása várható.

  • Március 10-én jöhet az LG G6

    Azt már eddigi is tudtuk, hogy az LG idei csúcsmodellje „nagyon hamarosan” érkezik, most viszont egy lehetséges dátum is előkerült.

  • LG G5 SE - semmivel SE rosszabb

    Az LG moduláris csúcskészülékének visszafogott variánsa közel olyan jól szerepel, mint a teljes értékű megoldás, ráadásul az ára is kedvezőbb. Már a G5 eredeti nyitóárához képest...

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

Hirdetés