Hirdetés

LG blog: A Prada phone by LG 3.0 felhasználói felülete

A Prada phone by LG 3.0-t elindítva egy elsőre igen szokatlan kép fogadja az embert, a telefon megálmodói ugyanis igen nagy mértékben átrajzolták a felhasználói felületet. Ez androidos berkekben bevett szokás, szinte minden gyártó egy saját UI-t varázsol a rendszer köré, ám ritkán látni ekkora változást. A mobil ugyanis szinte teljesen fekete-fehérben pompázik, amely elsőre furcsa lehet, ám nem szabad megijedni, a dizájnerek munkája egy ízléses felhasználói felületben manifesztálódott.

A főképernyő átrajzolása csak egy dolog, ám ez kevés az üdvösséghez; szerencsére ezzel a dizájnerek is tisztában voltak. Ennek megfelelően a tárcsázótól elkezdve a névjegyzéken át a böngészőig minden egyes beépített alkalmazás újrarajzolt felületeket kapott, a legtöbb esetben a mögöttük rejlő funkcionalitás is bővült. Ezek mellett egy egyedi képernyőzárat és egy szintén átfestett állapotsávot is kapunk, természetesen a hozzá passzló színvilágú ikonkészlettel. Az alkalmazásokat rejtő menü vízszintesen görgethető, a tartalmát az LG eddigi megoldásaihoz hasonlóan kategóriákra oszthatjuk, a programokat szabadon csoportosíthatjuk. A megváltozott színvilághoz egy új virtuális billentyűzet is dukál, ennek megfelelően a Prada phone by LG 3.0  klaviatúrája is fekete-fehérben tetszeleg, némi sötétszürke beütéssel.

A felhasználói felületek mellett az alap szoftverek ikonkészletét is lecserélték, a fekete-fehér képecskék jól illeszkednek a rendszerbe. Az extra alkalmazások viszont továbbra is színes piktogramokkal rendelkeznek, mint azt egy átlagos androidos telefonon megszokhattuk, ám ezek asszimilálására is van megoldás. A programokat a főképernyőre kihelyezve, majd az ujjunkat a képen tartva a jobb felső sarokban megjelenik egy kis virtuális billentyű, melyet megérintve egy ikonválasztó felületre jutunk. Itt több, mint 80 darab fekete-fehér képecske áll a rendelkezésünkre, melyekből könnyedén találhatunk az adott alkalmazáshoz illőt.

Természetesen a főképernyő oldalaira kiszúrható minialkalmazások is új dizájnt kaptak, a gyáriak mellé pedig rengeteg extra widgetet is kapunk. Nem ritka, hogy egy minialkalmazáshoz több megjelenítési mód is tartozik, melyek eltérő mérettel és funkcionalitással rendelkeznek; ilyen például a naptár, az e-mail kliens és a tőzsdemonitor.  Az egyes képernyőkre könyvjelzőket és a kedvenc névjegyeinket is kiszúrhatjuk, valamint az aktuális időjárást is nyomon követhetjük. A Friends+ és a Social+ névre hallgató widgetek a Facebook-, Twitter- és MySpace-fiókokkal kapcsolatos értesítéseket, valamint az SMS-eket jeleníti meg egyetlen felületen. A Today+ és a News az aktuális híreket húzza le a Yahoo! szolgáltatásából, a Richnote segítségével a főképernyőn is megjeleníthetjük a jegyzeteinket. A Photo album értelemszerűen a fényképeket jeleníti meg, a Home Screen Tips a készenléti képernyővel kapcsolatos tippekkel látja el a felhasználót. Ezek mellett a kínálat tartalmaz egy alkalmazáskezelőt, egy akkumulátortöltöttség-jelzőt, egy Bluetooth- és WiFi-vezérlőt,  egy digitális órát, egy zenelejátszót és egy adatforgalom-monitorozót is.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés