Hirdetés

LG blog: Optimus 2X gesztusvezérlés

A gyártók már régóta használnak olyan beépített szenzorokat, mint például a giroszenzor, mellyel a készülék saját elmozdulását érzékeli, vagy például a távolságérzékelő, amely a fejünkhöz emelt telefon képernyőjét lekapcsolja beszélgetés közben. A szenzorok képességeinek kombinálásával olyan dolgokat kaphatunk, mint az „etikett-mód”, ami annyit tesz, hogy a bejövő hívás jelzését a készülék képernyővel lefelé történő fordításával elnémíthatjuk. Az LG az Optimus 2X kapcsán kicsit tovább gondolta eme funkciókat.

A már említett elegáns némítás funkció például már nem csak a hívásokra érvényes, hanem a készülékben felharsanó kakasra is ideiglenes szájzárat tehetünk – magyarán a szundi mód is bekapcsolható eme mozdulattal. A tényleges extra, hogy ez a módi videólejátszás közben is kijár a felhasználónak, nyilván itt már társul egy szüneteltetés funkcióval.

Az orcára fordítás mellett van még egy extra mód a kezelésre, mégpedig a készülék oldalának finom böködése, mellyel a zenelejátszóban és a galériában tudunk előre-hátra lapozni, valamint a következő szövegbeviteli mezőre ugorhatunk. Az elsőhöz kettő, az utóbbi kettőhöz pedig egy kattintás a varázsmozdulat, s bár ezek inkább csak látványos kezelési alternatívák, a graviszenzor felhasználása a főképernyő átrendezéséhez már igenis hasznos. Lényegében arról van szó, hogy ha egy adott widgetet vagy ikont át akarunk helyezni egy másik oldalra, akkor elég jobbra vagy balra megdönteni a telefont miközben az ujjunkkal tartjuk az adott ikont.

A könnyebb átláthatóság kedvéért íme egy videó a demonstrálásra:

A funkciók külön-külön egyesével be-illetve kikapcsolhatók, ennek lehetőségét a Beállítások Jelzés nevű menüpontjában találhatjuk.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés