Hirdetés

LG blog: Ezúttal a Harman Kardon segített be az LG-nek

Nem mondhatnám, hogy az LG névtelen piaci szereplőkkel és gyártókkal barátkozik, ha arról van szó, hogy fülhallgatót kéne csinálni. Járt nálam korábban a JBL-lel közösen összehozott HBS-800, a mostani modellhez pedig a Harman Kardon biztosította a szakmai kompetenciát. És bár kedveltem a korábbi eszközt is, egy-két napos intenzív használat után simán ki tudom jelenteni, hogy a TONE INFINIM fantázianavű HBS-900 szinte mindenben jobb.


[+]

Egyrészt ugyan tudom, hogy a fehér a trendi, de ez az ezüstszürke sokkal elegánsabb. Ez nyílván ízlés kérdése, az viszont nem, hogy ezt a kiegészítőt is nagyon légiesre tervezte a koreai cég, ezért műanyagból van, ami hajlamos némi nyekergést kiadni, ha megszorongatjuk. Ennek egyébként valamelyest az is az oka, hogy ahol kiszélesedik a végénél a nyakunkba akasztható ív, oda húzódik vissza a fülhallgató zsinórja, ezért ez a terület üreges, így kevésbé merev.

A HBS-900 ugyanis formavilágát tekintve erősen emlékeztet a korábbi modellre, egy nyakpánt, aminek elülső két vége nem ér össze, meglehetősen flexibilis és roppant könnyű. Annyira, hogy a reptéren simán elfelejtettem levenni a biztonsági kapu előtt. A pánt két végéből húzhatók elő a hallójáratba illeszkedő hangszórók, amelyek a HBS-900 belső felén elhelyezett két gombbal tekercselhetők vissza. Ez nagyon kellemes megoldás, nagy kár, hogy működése esetleges, ha biztosra akarunk menni, akkor a felcsévélés előtt érdemes egy picit meghúznunk a zsinórt.


[+]

A pánt végeinek tetején bal felől a hívásfogadó gomb, jobb oldalt pedig a play / pause billentyű tapintható ki. A készülék külső szélein pedig egy-egy joystickra emlékeztető kis gumis pöcök található, ezek két irányba mozognak. A bal oldali a hangerőt szabályozza, a jobb oldalival pedig számot léptetünk. Ez utóbbit ha hosszan tartjuk az egyik vagy másik irányba húzva, akkor a fülünkbe susmorogja egy néni az akkumulátor állapotát, illetve kikapcsolhatjuk a rezgést.

Merthogy a pánt rezegni is tud, bejövő hívásokat jelez így, illetve akkor is működésbe lendül, ha megszakad a Bluetooth kapcsolat. Mivel a kütyü kifejezetten a G3-hoz készült, ezért tud olyan extrát, ami csak ezzel a telefonnal működik. Egyrészt a hívó nevét be tudja olvasni a fülünkbe, másrészt pedig ha a telefont bejövő hívás esetén a fejünkhöz emeljük, akkor azt érzékeli és nem fogja a beszélgetéshez a Bluetooth kihangosítást használni, hanem simán használhatjuk a mobilt, mint máskor. Ez roppant jó ötlet, ha ugyanis épp nem hallgatok zenét akkor, amikor jön hívás, akkor nem kell kapkodva a fülünkbe dugdossuk a headset két végét.


[+]

Egy ilyen kiegészítőnél természetesen az egyik leglényegesebb pont a hangminőség. Zenei fronton bőven jobbnak éreztem, mint a korábbi modellt, erőteljesebb, hangosabb, mégis tiszta és kiegyensúlyozott a hangkép. Nincsenek mindenféle hangzásjavító cuccok, de nem is éreztem hiányát. Beszélgetés során pedig direkt nem említettem senkinek, hogy fülest használok, ám senki sem panaszkodott, pedig ültem közben autóban, álltam az utcán, mégis tökéletesen értettem mindenkit. Az pedig megszokás kérdése csupán, hogy eleinte idétlen úgy beszélni, hogy mindkét fülünk be van dugva, nagyon hangosnak érezzük magunkat.

A Harman Kardon és az LG jó munkát végeztek. A HBS-900 kifejezetten jó termék, saját méréseim alapján nagyjából 10 órányi zenehallgatás jött össze — ám én a maximumra csavartam a hangerőt. A 220 mAh teljesítményű akkumulátort pikk-pakk fel lehet tölteni microUSB csatlakozón keresztül, pusztán egyetlen dologba tudok belekötni, ez pedig a pántot fedő műanyag borítás olcsónak ható mivolta, ami miatt recsegő hangot hallat a termék. Minden más viszont megérdemli a dicséretet, könnyű a kezelhetőség, jó a hangminőség, az üzemidőre sincs panaszom (a gyártó 17 órát specifikál), a design is rendben van és mindezek mellett rettentő könnyű is a termék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés