Lenovo IdeaPhone K900

A Lenovo sem akar kimaradni a tepsiőrületből, a leginkább a notebookjairól ismert gyártó a CES-en mutatta be az IdeaPhone K900 mobilt. A készülékkel valószínűleg a Galaxy Note rajongókat célozták meg, a K900 ugyanis pontosan akkora kijelzővel van szerelve, mint a Samsung legújabb telefon-táblagép hibridje.

Hirdetés

Az 5,5 hüvelykes kijelző viszont 1080 x 1920 képpontos felbontással rendelkezik, szemben a Galaxy Note 2 720 x 1280 pixelével, így a ppi-háborút a Lenovo nyerte 400 : 267 arányban. Az IPS technológiát használó panel Gorilla Glass 2 bevonattal védekezik a karcok és egyéb sérülések ellen. A nemrég bemutatott Sony Xperia Z-vel ellentétben a Lenovo nem száműzte a fizikai vezérlőgombokat, a megjelenítő alatt a beállítások, főképernyő és vissza alkotta mesterhármas csücsül.

A 6,9 milliméter vastag, 169 gramm tömegű készülék egyik nagy vonzereje az anyaghasználatban rejlik, az IdeaPhone K900 háza ugyanis részben rozsdamentes acélból készült (bizonyos részek pedig polikarbonátból vannak). A telefon négy színben lesz majd kapható, melyből három szálcsiszolt házzal érkezik majd, az úgynevezett Diamond Plate esetében pikkelyszerű mintázattal dobták fel a hátlapot. A unibody kivitelnek köszönhetően az akkumulátorhoz nem férhetünk hozzá.

A másodlagos kamera az előlap bal felső sarkában csücsül, a 88 fokos látószöggel rendelkező egységet elsősorban videócsevegésre érdemes használni. Nem úgy a hátlapi fényképezőt, mely a Sony gyártósorairól került le, ennek megfelelően néhány extra nyalánksággal is rendelkezik, ilyen például az Exmor szenzor és az f/1.8-as apertúra. A fotók legfeljebb 13 megapixel felbontásúak lehetnek, az optika mellett egy dupla LED-es villanó csücsül.

A Lenovo továbbra is az Intel mobil lapkakészletét részesíti előnyben, a tavaly piacra dobott K800 után idén ismét egy Atom lapka dolgozik a CES-en bemutatott telefonban. Jelen esetben ez az Atom Z2580, melyet alig pár napja mutatott be az Intel. A CloverTrail+ névre is hallgató chipsetről egyelőre nincs sok információnk, mindössze annyit tudni, hogy egy kétmagos, magonként 2 GHz órajelű processzor duruzsol majd benne.

A telefonon a bemutatás időpontjában Android 4.1 futott, ám a gyártó szerint a boltok polcaira már 4.2-vel kerül majd a mobil. A gyári felhasználói felület helyett egy egyedi, a K800-ról ismerős LePhone UI várja a felhasználót, ám kedves gesztus a Lenovo részéről, hogy bármikor visszaválthatunk az alap Holo felületre. A belső tárhely kapacitása 64 GB (a RAM-ról nincs adat), melyet microSD-kártyával lehet bővíteni.

Egyelőre ennyit tudni a mobilról, jó pár adat hiányzik még a teljes specifikációhoz (a sajtóképeket is szűkmarkúan mérték), ám első blikkre ígéretesnek tűnik a Lenovo újdonsága. Az Intel Atom Z2460 lapkakészlettel is meg voltunk elégedve (a ZTE Grand X In és a Motorola Razr i is jól muzsikált), így kíváncsian várjuk, mit hoz magával a CloverTrail+. Kínában már április környékén megvásárolható lesz a mobil, az árról és az európai értékesítésről nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés