Koreai források: nem lesz lapos kijelzős S8

Bár a Galaxy S széria a Samsung legnépszerűbbike, a Note a legelőremutatóbb. Először a Samsung phablet kapott ívelt kijelzős variánst, még ha a Note Edge csak az egyik szélén is hajlott le, a Note7 személyében pedig csak edge variáns jelent meg, persze annak a történetnek rossz vége lett, más okokból. Viszont már az akkumulátorügy előtt hallani lehetett, hogy ha a Note7 fogadtatása pozitív (és mint méretes okostelefon, a piac egyik legjobbja volt), akár az S széria is megszabadulhat a lapos kijelzős variánstól, azaz minden Galaxy S8 ívekkel érkezik, legalább kettővel.

Van, aki így képzeli el a Galaxy S8-at
Van, aki így képzeli el a Galaxy S8-at (forrás: PhoneArena) [+]

Azóta az egész előlapot betöltő AMOLED kijelző a pletykák főtémája, ami persze nem jelenti azt, hogy a széleinél a megjelenítő ne lehetne ívelt, és a The Korea Herald forrásai szerint a fenti tippek beigazolódnak: csak edge formában lesz S8. A koreai hírlap ugyanakkor rámutat: a szakma nincs arról meggyőződve, hogy ez minden fogyasztó vágyálma, sokan találják a lekanyarodó képernyőszél vétlen megérintését zavarónak. Choo Dae-young elemző szerint inkább azért erőlteti a Samsung az edge kijelzőt, hogy megkülönböztesse magát küllemben a konkurenciától. Azért ennek némileg ellentmondanak azok a hírek, miszerint az S7 edge eleve jobban fogy az S7-nél, pedig drágább, és a Note7 is roppant népszerű volt elővételben. Aztán ott vannak a sokszor emlegetett, előbb-utóbb csak befutó, összehajtogatható mobilok, amelyek felé fél lépés az edge kijelző. Az S8 esetében az lehet a kérdés, hogy összesen hány oldala fog lekanyarodni.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Samsung Galaxy Note Edge - a holnap határán

    A koreaiak különleges phabletjének oldalt lekonyul a kijelzője, ami nem gyártási hiba, hanem az amúgy is remek Note 4 funkcióinak további bővítése.

Hirdetés