Komoly sikerrel zárta a 2014-es évet az LG

Nyilvánosságra hozta 2014-es pénzügyi adatait az LG Electronics, amelyek a gyártó sikeres évéről számolnak be. Az adózás utáni éves nyereség 501,4 milliárd wonnál állt meg, ami kb. 130 milliárd magyar forintnak felel meg. Ez igen magas, 125 százalékos profitnövekedést jelent, melynek mozgatórugója a mobilos divízió volt, ami 24 százalékos növekedést tudott felmutatni az eladott készülékek számában.

Az LG Mobile Communications Company 2014-ben 78,2 millió mobileszközt értékesített, amiből 59,1 millió darab volt a koreai gyártó valamelyik okostelefonja. A divízió 16 százalékos éves árbevétel növekedést produkált, számszerűsítve 15,06 trillió wonos forgalmat, ami majdnem négybillió forintot jelent, és az LG Electronics nyereségének jelentős hányadát ez a divízió adta. A siker legfőbb kulcsa a gyártói eladási rekordokat hozó G3 volt, ami a mi tesztasztalunkon is remekelt, éppen ezért sokan várják már a folytatást, illetve a Las Vegas-i CES-en néhány hete bejelentett G Flex 2-t is, amit volt alkalmunk személyesen is kipróbálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • 3K-s kijelzővel érkezhet az LG G4 a Verizonhoz

    A dél-koreai gyártó hamarosan bemutatásra kerülő csúcsmodellje a mobilok között minden eddiginél nagyobb felbontású kijelzőt kaphat.

  • Jóváhagyást kapott az LG H811

    A Wi-Fi Alliance-nél járt az LG egyelőre ismeretlen készüléke, mely minden bizonnyal a G4 lesz, a kijelző várható felbontásáról viszont ez az engedély sem árulkodik.

  • MWC 2015: Itt a két új LG okosóra

    A dél-koreai gyártó nem csak az új okostelefonjait, hanem okosóráit; a Watch Urbane-t és annak LTE változatát is megmutatta az idei Mobile World Congress kiállítás előtt.

  • Íriszfelismerés lehet az LG G5 ütőkártyája?

    Alighogy megjelent a dél-koreaiak zászlóhajója, máris a következő generációs készülékre koncentrálnak a pletykagyárosok, melynek legfőbb vonzereje a szemleolvasó lehet.

Előzmények

  • LG G3 S - mini-helyett-S

    Megérkezett a G3 kistestvére, amely a QHD-s sorozatindító számos jó tulajdonságát megtartotta, viszont több erénye az árképzés áldozatává esett.

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

  • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

    Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

Hirdetés