Kivonulásokra készül a Vodafone?

Visszaesett a Vodafone Group Plc profitja üzleti éve első félévében, jóllehet árbevétele még a 18 milliárd fontos elemzői várakozásoknál is magasabb lett. A világ legnagyobb mobiltársasága 2,78 milliárd font (részvényenként 4,35 penny) profitra tett szert a szeptember 30-ával véget ért 6 hónapban, szemben az egy évvel korábbi 3,62 milliárddal, illetve 5,39 pennyvel. Az árbevétel ez idő alatt 16,7 milliárd fontról 18,3 milliárdra nőtt (utóbbi 0,3 milliárddal több a Bloomberg elemzői konszenzusánál).

Mindennek ellenére a Vodafone a tervezettnél 15 százalékkal magasabb, 2,2 pennys osztalékot fizet az első félévre és a részvény-visszavásárlásra szánt összeget is megnövelte, 2 milliárd fonttal 6,5 milliárdra.

A profittermelés gyengülése is közrejátszhatott abban – emlékeztet a Bloomberg – , hogy a Vodafone a múlt hónapban eladta svédországi érdekeltségét a norvég Telenornak (Magyarországon ez a Pannon GSM tulajdonosa). Elemzők szerint a jó ideje első ilyen típusú ügylet azt is jelezheti, hogy a brit cég kész máshonnan is kivonulni. A társaság többnyire olyan piacokon van jelen, ahol első vagy második a a szolgáltatók sorában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés