Kiterjesztett valóságon dolgozik az Apple?

Hirdetés

Egy munkahelyi egészségre és biztonságra szakosodott, az Apple-nek bedolgozó vállalat véletlenül több száz almás munkatársnak kiküldte eseti jegyzőkönyveit, amelyekhez a Gizmodo is hozzájutott. Az olyan, nagyjából mindennapos eseményeken túl, hogy valaki leforrázta a kezét, a publikáció rábukkant olyan jegyzőkönyvekre is, amelyek szemfájdalomról és annak kezeléséről szólnak, és amelyek kísértetiesen körberajzolnak egy AR-megoldást. Az augmented reality, vagyis a kiterjesztett valóság a virtuálissal szemben a külvilág látnivalóihoz ad hozzá vicces vagy hasznos adalékanyagot, lehet itt gondolni a Pokemon Góra, vagy épp a Google Glass információmorzsáira.

Tim Cook szerint komoly a kiterjesztett valóságban rejlő potenciál
Tim Cook szerint komoly a kiterjesztett valóságban rejlő potenciál (képforrás: AppAdvice) [+]

Egy titkos project tesztelőjének a szemfájdalmai például az elsősegélynél komolyabb kezelést igényeltek, valamilyen lézer villogásához kapcsolódó incidens miatt. Más, látáshoz kötődő sérülésről is kiderültek információk, és mivel a vezérigazgató Tim Cook többször is hangsúlyozta a kiterjesztett valóságban rejlő potenciált a virtuálissal szemben, bizonyos baleseti jegyzőkönyvekben szereplő eszközök és prototípusok a Gizmodo következtetései szerint ehhez kapcsolódnak. Azért ezek nem túl kézzelfogható információmorzsák, a publikáció ugyanakkor rábukkant Cupertino egy hősére: március 7-én, az Apple Forge irodájában egy illető véletlenül ráejtett egy prototípust a lábujjaira, ám a nyilvánvaló fájdalom ellenére folytatta a hasznos munkát, és csak utána folyamodott segítségért. Ezt nevezzük elkötelezett munkának!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés