Kiszivárgott az LG idei termékpalettája

Az LG több negyedéve veszteségesen üzemelő mobiltelefonos üzletága sokáig a recessziót tette felelőssé a csökkenő eladásokért, ám a valódi ok az okostelefonok piacára történő késői belépés lehet, mely mellett a kezdeti gyermekbetegségek gyors javítása terén sem jeleskedik a cég. Az Egyesült Államokban nemrég csoportos keresetet nyújtottak be a készülékek stabilitási problémái miatt, mivel a vásárlók megelégelték a több hónapos várakozást. Az okostelefonok piacára való belépés persze nem egyszerű feladat, hiszen a tudatos vásárlók komoly elvárásokat támasztanak az ügyfélszolgálattal és a terméktámogatással szemben is, így a kiemelkedő technikai specifikáció és dizájn ma már kevés a sikerhez. A nemrég kiszivárgott idei termékpaletta alapján egyelőre úgy tűnik, hogy a vezetőség tanult a leckéből, így a hamarosan leleplezésre kerülő modellek egytől egyik a Google és Microsoft operációs rendszereinek legújabb kiadásai köré épülnek.

Hirdetés

A dél-koreai cég továbbra is igyekszik lefedni a prémium divatszegmenst, így még a karácsonyi szezon előtt piacra kerülhet a „Prada K2”, mely 4,3 hüvelykes Nova kijelzőt, 8 megapixeles fő és 1,3 megapixeles előlapi kamerát, 21 megabites HSPA+ letöltési sebességet és 16 GB belső tárhelyet csomagol 8,8 milliméter vastag köntösbe. A 11,9 milliméter vastag „Univa” ezzel szemben egy tipikus középosztálybeli, hiszen 3,5 hüvelykes, 320x480 képpontos megjelenítőt, 5 megapixeles kamerát és természetesen DLNA támogatást is kapott.

Az LG idén egy egyelőre ismeretlen technikai paraméterekkel bíró Windows Phone Mango alapú modell leleplezésére is készül, mely „Fantasy” néven láthatja majd meg a napvilágot. Az Android termékvonalhoz visszakanyarodva a felső-középosztály megtestesítője a „Victor” lesz, mely 3,8 hüvelykes, 480x800 képpontos OLED kijelzőt, 5 megapixeles kamerát, valamint 1 GHz-es egymagos processzort kapott, míg a legalsó szegmensben az „LG E2” próbál majd meg hódítani 230x320 képpontos érintőkijelzővel és 2 vagy 3 megapixeles kamerával. A technokrata réteget az dél-koreai gyártó egy 4,3 vagy 4,5 hüvelykes megjelenítővel szerelt készülékkel szeretné majd célba venni, de sajnos az „LG K” néven piacra kerülő jövevénynek egyelőre nem érhető el a látványterve.

LG Prada K2 és LG Univa
LG Prada K2 és LG Univa

LG Fantasy és LG Victor
LG Fantasy és LG Victor

LG E2
LG E2

Azóta történt

  • Leépítéseket tervez az LG

    A Korea Economic Daily értesülései szerint a tengerentúli mobiltelefonos részlegeinek harminc százalékos leépítését tervezi az LG.

Hirdetés