Két új LG okostelefon WP7 alapokon

Az LG is azon négy gyártó között van, akik részt vesznek az olvasóink körében nagy érdeklődésre számot tartó Windows Phone 7 indulásában. Ennek megfelelően tegnap két új készüléket is bejelentettek, a sajtótájékoztatón mi is ott voltunk.

Az első készülék az abszolút zászlóshajósnak tekinthető LG Optimus 7, mely az androidos berkekből már ismerős széria legerősebb tagjának tekinthető. A 3,8 hüvelykes kapacitív WVGA (480 x 800 pixel) érintőkijelzővel rendelkező eszköz szíve egy 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor, mellé 16 GB belső memóriát kapott. A telefont 1500 mAh-s akkumlátor látja el energiával, valamint egy  5 megapixeles, autofókuszos, LED-es villanóval szerelt kamera került bele, mely képes 720p-s HD videók felvételére. Az adatkommunikációs vonalat a 2.1-es Bluetooth, 2.0-ás microUSB, WiFi (802.11 b/g/n), 7,2 Mbps-os HSDPA és 5,7 Mbps-os HSUPA képviseli. Termlszetesen képes GPS jelek vételére, valamint megbírkózik a mai közkedvelt videoformátumok (H.263, H.264, DivX, MPEG-4, MPEG-4 HD) lejátszásával is. Az LG a szoftveres oldalt sem bízza a véletlenre, beépítettek a készülékbe pár egyedi alkalmazást: a PlayTo multimédiás fájlok megosztását teszi lehetővé más digitális eszközökkel (DLNA-alapok), a ScanSearch pedig az LG saját kiterjesztett valóság (augmented reality) alkalmazása, valamint az Xbox LIVE felhasználókra is gondoltak, ők bármikor elérhetikik kedvenc játékaikat a telefonjukon.

A másik bejelentett WP7-es készülék az LG Optimus 7Q, amely az Optimus 7 fizikai QWERTY billentyűzettel szerelt nagytestvére, hardveresen és szoftveresen nem tér el az előző bekezdésben taglalt készüléktől. Az Optimus 7 megjelenése Magyarországon még ebben a hónapban várható, árat nem tudunk, a forgalmazó a kezdéskor a Vodafone lesz, de később jön majd kártyafüggetlen verzió is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés