Két kijelzője van a Lenovo okosóra prototípusának

Az eddigi okosórák két csoportra oszthatók kijelzőjük szerint: az egyik típus négyzetes vagy téglalap alakú kijelzőt kapott, a másik pedig kerek megjelenítőt. A Lenovo vagy nem tudott dönteni, vagy korán ráérzett egy eddig ismeretlen okoskütyü trendre, egy pekingi eseményen ugyanis egy olyan óra működő prototípusát mutatta be az érdeklődőknek, amelyik egy kerek és egy szögletes megjelenítővel is fel lett vértezve.


[+]

Az első, a Moto 360-at vagy az LG G Watch R-t felidéző képernyő teljesen hagyományos megjelenésű, bár azon az AndroidCentral információi szerint nem a megszokott Android Wear, hanem a Lenovo egy saját, Android alapú szoftverfelülete fut.

Két kijelzős okosórát korábban még nem láttunk
[+]

A dolog érdekessége a második, a kerek óralap és az alsó szíj közötti részen elterülő, négyzetes megjelenítő, amelyet a Lenovo Virtual Interactive Display-nek hív, és amely a fenti honlap munkatársa szerint olyasmi megoldással dolgozhat, mint a Google Glass. Ezt a kijelzőt az archoz közel tartva jóval nagyobb méretben meg lehet jeleníteni a kívánt tartalmakat, így a térképeket, a képeket vagy más személyes adatokat, mintha egy parányi kijelzőre tekintenénk távolról. Ez lehet az egyik kulcs: a második, csak az archoz közel látható megjelenítő elrejtheti a tartalmakat a körülöttünk álló kíváncsiskodók fürkésző szemei elől. Az okosórával videolejátszást és egy stadion Street View-szerű, 3D panorámás megjelenítését is demonstrálta a Lenovo, szóval foglalkoztak a tartalmi oldalakkal is.

A második kijelző technológiailag a Google Glass megjelenítőjére hasonlíthat
[+]

A kettős megoldás miatt persze az óra igencsak méretesre sikeredett, és az is jó kérdés, hogy a két kijelző mennyivel rövidítheti meg az akkumulátor élettartamát. Erre egy ideig biztosan nem kapunk választ, mivel Pekingbe csak egy prototípus jutott el, és ha lesz is ilyen okosórája a Lenovónak, nem biztos, hogy így fog kinézni. A Magic View egyfajta erődemonstráció, hogy a kínai gyártó a laptopok és telefonok mellett a hordozható kütyük között is tud érdekeset mutatni, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy lesz-e ebből végfelhasználói termék.

Előzmények

  • Lenovo K3 Note - sárgatest

    Kínából érkezett a Lenovo phabletje, amely irgalmatlanul sárga, meglehetősen méretes, hardveresen pedig a középkategória felső szegmensébe tartozik.

  • Lenovo S90 - legalább a kamera nem áll ki

    Az a szerencse, hogy a Lenovónál ezt komolyan gondolták, mert viccnek azért egy picit durva lett volna. Másolás mesterfokon.

  • Lenovo Vibe X2 - négysávos országút

    A hathüvelykes Vibe Z2 Pro után egy kompakt méretű Lenovo csúcskészülék járt nálunk, amely rétegelt formatervével és remek rendszersebességével hívja fel magára a figyelmet.

  • Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló

    Eljött hazánkba a Lenovo alumíniumba burkolt óriása dual SIM foglalattal, optikai képstabilizátorral, gigászi akkumulátorral és két szoftveres felülettel, ráadásul a kijelző is brilliáns.

Hirdetés